Ρωσσέτος Λούζης: Αναγνώριση απο έναν πιστό φίλο...

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 09:37

Ρωσσέτος Λούζης: Αναγνώριση απο έναν πιστό φίλο...

 

ΜΟΥΣΙΚΟ - ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ 

ΣΤΟ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ (28-7-2019)

ΣΧΟΛΙΑ ΤΑΣΟΥ ΝΟΔΑΡΟΥ

Η Χορωδία & Μαντολινάτα Αργοστολίου, στις 28 Ιουλίου 2019, ημέρα Κυριακή, πραγματοποίησε, στο Αμφιθέατρο «Γεράσιμος Σκλάβος», στην προβλήτα πρόσδεσης των κρουαζιερόπλοιων (κοινώς «Μπαστούνι»), στο Αργοστόλι, την προγραμματισθείσα μουσικο-χορευτική της εκδήλωση, η οποία, όπως βέβαια ήταν αναμενόμενο, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, όπως αυτό κατέδειξαν, εκτός των άλλων, οι ενθουσιώδεις επευφημίες και τα παρατεταμένα χειροκροτήματα του πολυάριθμου κοινού, που από ενωρίς είχε κατακλύσει το συγκεκριμένο αυτό χώρο.

Η φετινή συναυλία / εκδήλωση, καλύπτουσα όλα τα σχήματα του Συλλόγου (της εν λόγω Χορωδίας & Μαντολινάτας), ήταν αφιερωμένη, τόσο στα νέα παιδικά τμήματα της χορωδίας και μαντολινάτας, με μαέστρους αντίστοιχα την κ. Αλεξία Μαρτσέλου και τον κ. Σωκράτη Μπένο, όσο και της νεώτερης ακόμη γυναικείας χορωδίας (επονομαζόμενης και «γυναικείου φωνητικού – χορωδιακού εργαστηρίου»), με μαέστρο επίσης την κ. Αλεξία Μαρτσέλου. Την χορευτική «διάσταση» στην εκδήλωση αυτή εξασφάλισε ο χορευτικός Σύλλογος «Χωροπούλα» από το Ληξούρι.

Τις ημέρες αυτές, κατ’ευτυχή συγκυρία, είχα την τύχη να βρίσκομαι (από την Πεύκη Αττικής, όπου κατοικώ μόνιμα) εδώ στην Κεφαλονιά μας και συγκεκριμένα, στο Αργοστόλι (τον γενέθλιο τόπο μου), οπότε παρακολούθησα και εγώ, με ιδιαίτερη χαρά αλλά και με έκδηλη ευφορία και ενθουσιασμό την ως άνω εκδήλωση, ως πιστός πλέον θιασώτης και ένθερμος υποστηρικτής του συγκεκριμένου Συλλόγου, απολαμβάνοντας, μαζί με την ευχάριστη θαλάσσια αύρα (κοινώς «φρεσκαδούρα» - Ιταλ. “frescura”), μία καθόλα εξαίρετη μελωδική συναυλία, μία πραγματικά θαυμάσια μουσική και χορωδιακή πανδαισία υψηλής ποιοτικής στάθμης.

Επιθυμώ, ως εκ τούτου, όχι μόνο να εξάρω το γεγονός ότι τα χορωδιακά και μουσικά τμήματα του Συλλόγου, στα πλαίσια της ως άνω εκδήλωσης, εκπλήρωσαν την αποστολή τους στο ακέραιο, με εντελώς άψογο και τέλειο τρόπο (ως προς την εκτέλεση, την απόδοση και τη μελωδία), αλλά να επισημάνω, επιπροσθέτως, ότι αυτό που κυριολεκτικά εντυπωσίασε πολύ ευχάριστα το ακροατήριο ήταν η αισθητή και σημαντική πρόοδος, που μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (των 2-3 ετών), σημείωσαν ομολογουμένως τα δύο παιδικά τμήματα της χορωδίας και μαντολινάτας, που, όπως εύστοχα έχει υπογραμμίσει και ο Πρόεδρος κ. Ρωσσέτος Λούζης, αποτελούν «το μέλλον του Συλλόγου».

Εξάλλου, και ο χορευτικός Σύλλογος «Χωροπούλα» υπήρξε απόλυτα επιτυχής στην αποστολή του, καίτοι βέβαια θα μπορούσε, όπως εκτιμώ, να είχε διευρύνει το ρεπερτόριό του, προκειμένου να είχε συμπεριλάβει σ’αυτό και ορισμένους αντιπροσωπευτικούς μπάλους της Κεφαλονιάς, όπως επίσης και παραδοσιακούς χορούς από τα λοιπά Επτάνησα.

Ειδικότερα, οφείλω να συγχαρώ θερμότατα :
- τον Πρόεδρο του ΔΣ. του Συλλόγου της Χορωδίας & Μαντολινάτας Αργοστολίου, κ. Ρωσσέτο Λούζη, διακρινόμενο , εκτός των άλλων, για τον υπέρμετρο ζήλο και το ακατάβλητο ενδιαφέρον του, σε ότι αφορά τη συνεχή πρόοδο και ανέλιξη του Συλλόγου,
- τον Αντιπρόεδρο, τη Γραμματέα και τα Μέλη του ΔΣ.,
- τους καταξιωμένους Μαέστρους, κ.κ. Σπύρο Θεοτοκάτο, Αλεξία Μαρτσέλου και Σωκράτη Μπένο καθώς και την ταλαντούχο πιανίστρια κ. Ευαγγελία Φραγκιά και τέλος,
- όλα τα μέλη των χορωδιακών και μουσικών τμημάτων του Συλλόγου, συμπεριλαμβανομένων και των μελών του χορευτικού Συλλόγου «Χωροπούλα»,

καθώς όλοι συνέβαλαν έμπρακτα, καθένας από τη δική του θέση και με τον δικό του τρόπο, στην άριστη διοργάνωση και στην επιτυχημένη πραγματοποίηση της προαναφερόμενης θερινής μουσικο–χορευτικής εκδήλωσης.

Κλείνοντας, εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου στον Σύλλογο ενδυνάμωση και ενίσχυση των συνολικών δραστηριοτήτων του, με πρωταρχικό στόχο τη διατήρηση και συνέχιση της μεγάλης χορωδιακής παράδοσης της Κεφαλονιάς, άρρηκτα συνυφασμένης με την ανεπανάληπτη επτανησιακή μελωδία, της οποίας χαρακτηριστικό γνώρισμα και ειδοποιός διαφορά είναι η πολυφωνία.

Τάσος Νοδάρος 

Σημείωση :
Η καθυστερημένη υποβολή του ως άνω κειμένου με τα σχόλια και τις παρατηρήσεις μου οφείλεται στο γεγονός της επανόδου μου, για 15 περίπου ημέρες, στην Αθήνα, αμέσως μετά την εκδήλωση της 28ης/7/2019.