Iefimerida.gr: Ποδηλατικοί αγώνες στην Κεφαλονιά: Μέσα από Φισκάρδο, Μύρτο και Αργοστόλι [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Μαΐου 2017 10:14

Iefimerida.gr: Ποδηλατικοί αγώνες στην Κεφαλονιά: Μέσα από Φισκάρδο, Μύρτο και Αργοστόλι [εικόνες]

Μια διαδρομή που φτάνει τα 200 χιλιόμετρα και διατρέχει μερικά από τα πιο μαγευτικά τοπία της Κεφαλονιάς καλούνται να απολαύσουν εκατοντάδες  ποδηλάτες στις 13 και 14 Μαΐου στο όμορφο νησί του Ιονίου. 

 
Πρόκειται για μια από τις πιο δύσκολες ποδηλατικές διαδρομές που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά φέτος και που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός για τη μη ανταγωνιστική ποδηλασία.

 Ποδηλάτες μικροί και μεγάλοι από όλο τον κόσμο θα φτάσουν στο όμορφο λιμάνι του Πόρου σε λίγες ημέρες για να πάρουν μέρος στην «απόλυτη ποδηλατική οδύσσεια» όπως αναφέρει το «Kefalonia BIKE CHALLENGE» που μαζί με το δήμο Κεφαλονιάς και το σύλλογο «Προνησος» έχουν αναλάβει την διήμερη διεξαγωγή  των αγώνων.

Οι ποδηλάτες θα περάσουν από τις πλαγιές του όρους Αίνου, του ψηλότερου των Ιονιων νήσων, από την πανέμορφη παραλία του Μυρτου, το Φισκάρδο ,το Αργοστόλι και θα καταλήξουν ξανά στον Πόρο.

Την διαδρομή κάνει ελκυστικότερη η δυσκολία της καθώς οι επίπεδες επιφάνειες ειναι ελάχιστες σ' ενα νησι όπου βασιλεύουν τα ψηλά βουνά γι αυτό και ονομάστηκε «ποδηλατική οδύσσεια». 

Αυτό είναι το «Kefalonia BIKE CHALLENGE» που φιλοξενεί αναβάτες όλων των  επιπέδων ικανότητας από όλο το κόσμο. Ξεκίνησε το 2015 με μία εναρκτήρια διαδρομή 207 χιλιομέτρων και με μόλις 42 συμμετέχοντες. Συνεχίστηκε το 2016 με 123 συμμετοχές, και φέτος αναμένονται πάνω από 300 αθλητές και συνοδοί,  γεγονός που δείχνει  τη δυναμική της εκδήλωσης που έχουν αγκαλιάσει οι Κεφαλονίτες και επιθυμούν να αγκαλιάσει και ο κόσμος της ποδηλασίας .

iefimerida.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250