Για 3η συνεχόμενη φορά στον τελικό του τοπικού κυπέλλου ο Παλληξουριακός 2-1 τους Πρόννους

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 12:51

Για 3η συνεχόμενη φορά στον τελικό του τοπικού κυπέλλου ο Παλληξουριακός 2-1 τους Πρόννους

Με το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στον μεγάλο τελικό, προκειμένου να υπερασπιστεί τον περυσινό του τίτλο, αποχώρησε από το ουδέτερο των Κεραμειών, ο Παλληξουριακός, συνεχίζοντας αήττητος, σε όλες τις τοπικές διοργανώσεις, στη φετινή εντυπωσιακή του πορεία.

Σίγουρα και αντικειμενικά ο συγκεκριμένος αγώνας, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν ένας πρώιμος τελικός!

Οι «ερυθρόλευκοι» της Παλλικής σε έναν μέτριο ημιτελικό, με πολλά νεύρα, αμφισβητήσεις και δυνατό παιχνίδι, θα πάρουν τη νίκη – πρόκρισης στον μεγάλο τελικό και σκορ 2-1 επί των Πρόννων, όπου τους περιμένει ο άλλος φιναλίστ, ο Πυλαριακός, ομάδα της Β’ κατηγορίας.

Αυτός ο τελικός, θα είναι ο 3ος συνεχόμενος για την ομάδα του Σπ. Παπαδάτου.

DSC 1793

Συγκεκριμένα την περίοδο 2016-2017 σε ένα χαμένο τελικό από την Σάμη με σκορ 3-1, ενώ στον περυσινό (2017-2018) είχε σηκώσει την κούπα με μια νίκη που ήρθε με ανατροπή στο τέλος και σκορ 2-1 επί των Πρόννων.

Οι τυπικά γηπεδούχοι Πρόννοι, μπήκαν πιο δυνατά, δημιούργησαν κάποιες καλές ευκαιρίες για το προβάδισμα και ήταν καλύτεροι, έως το 21’ που ο Παλληξουριακός θα πετύχει το 0-1. Στο σημείο αυτό το γκολ τους αποσυντόνισε, η ομάδα του Ληξουριού, ισορρόπησε και ήταν αυτή που απειλούσε.

Τελικά το πρώτο ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με τις δυο ομάδες ισόπαλες στο σκορ 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, τα πολλά νεύρα, το δυνατό παιχνίδι, οι αμφισβητήσεις ένθεν και ένθεν και οι πολλές διακοπές θα είναι η αιτία να παρακολουθήσουμε ένα κακό παιχνίδι, που ωστόσο είχε ένα χαμένο πέναλτι, μια αποβολή για τους γηπεδούχους και το νικητήριο τέρμα των «ερυθρόλευκων».

DSC 1746

Φάσεις και γκολ

Στο 11’ ο Ζαρνακούπης θα βρει τον Κόμητα να κινείται στα αριστερά και να βγάζει μια ωραία σέντρα, ο Ν. Στάβερης σε πρώτο χρόνο δεν προλαβαίνει, η μπάλα καταλήγει στον Πολλάκη, το σουτ του οποίου θα στείλει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Σκαμαντζούρα.

Νέα ευκαιρία για τους Πρόννους στο 17’ με την κεφαλιά του Ν. Στάβερη, μετά την σέντρα από δεξιά του Πολλάκη, να στέλνει την μπάλα άουτ λίγο πάνω, από την εστία των τυπικά φιλοξενούμενων.

Και ενώ οι Πρόννοι έχασαν τις παραπάνω ευκαιρίες να προηγηθούν, ο έμπειρος Παλληξουριακός, θα είναι αυτός που στην πρώτη του καλή ευκαιρία στο παιχνίδι, θα ανοίξει το σκορ στο 0-1 με ωραίο πλασέ του Μπράτι, ο οποίος κινήθηκε έξυπνα στον άξονα και παρά την προσπάθεια του Παπαβασιλείου θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ύστερα από την εξαιρετική κάθετη πάσα του Αρμάντο.

Ο Ζαρνακούπης στο 39’, μετά την σέντρα του Πολλάκη από δεξιά, θα πιάσει ένα ωραίο γυριστό σουτ στην κίνηση, όμως η μπάλα περνάει, ψηλά άουτ, πάνω από την εστία του Σκαμαντζούρα.

Στο 42’ οι «ερυθρόλευκοι θα χάσουν καλή ευκαιρία να προηγηθούν με δυο γκολ διαφορά. Ο Μπράτι θα κάνει την ψηλοκρεμαστή σέντρα στην περιοχή, ο Ηλ. Αντωνάτος δεν πιάνει την κεφαλιά, η μπάλα καταλήγει στον Μουρελάτο Χ.Σ. που θα κάνει το διαγώνιο σουτ, μέσα από την περιοχή και αριστερά, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Παπαδημητρίου.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια με τον Παλληξουριακό μπροστά, στο 45+1’ οι Πρόννοι θα ισοφαρίσουν σε 1-1 με ωραία κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι του Πολλάκη, μετά την ωραία συνεργασία Ν. Στάβερη – Ζαρνακούπη και σέντρα του τελευταίου, από αριστερά.

Αυτό το 1-1 θα είναι και το σκορ του πρώτου 45λεπτου.

Στην επανάληψη και στο 52’ ο Παλληξουριακός θα σταθεί άτυχος, αφού η κεφαλιά του Ηλ. Αντωνάτου θα στείλει την μπάλα να σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαδημητρίου και στη συνέχεια να καταλήγει άουτ.

Μετά από 2’ οι Πρόννοι θα κερδίσουν πέναλτι σε μια μονομαχία μέσα στην περιοχή Πολλάκη – Μουρελάτου Χρ. ο κ. Μαγουλάς να βλέπει και σφυρίζει πέναλτι, μέσα σε διαμαρτυρίες από πλευράς «ερυθρολεύκων».

Τελικά εκτελεί ο ίδιος ποδοσφαιριστής και τον Σκαμαντζούρα να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση στη δεξιά του γωνία και να πετάει την μπάλα κόρνερ, σώζοντας την ομάδα του από το 2-1.

Στο 76’ θα έχουμε την φάση του παιχνιδιού που θα σηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς τώρα Πρόννων.

Ο Πολλάκης σε μια μονομαχία του στον αέρα θα κάνει το φάουλ στον Κ. Αντωνάτο, ο κ. Μαγουλάς υποδεικνύει φάουλ και δείχνει μάλιστα και δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) στον επιθετικό των Πρόννων, με αποτέλεσμα οι διαμαρτυρίες να γίνουν εντονότερες και να έχουμε διακοπή στο παιχνίδι.

Τελικά οι τυπικά γηπεδούχοι θα συνεχίσουν με αριθμητικό μειονέκτημα για το υπόλοιπο του αγώνα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό με την επανέναρξη του παιχνιδιού ο νεουσελθών Lalaj, αμαρκάριστος στην περιοχή, θα πετύχει με κοντινό πλασέ το 1-2 της ομάδας του, ύστερα από μακρινό εκτελεσμένο φάουλ του Λυκούδη.

Τέλος στο 90’ ο Σκαμαντζούρας θα στερήσει το δικαίωμα στους Πρόννους να πάνε το παιχνίδι στην παράταση, αφού θα διώξει εντυπωσιακά την μπάλα κόρνερ, πάνω από την εστία του στο δυνατό, μακρινό σουτ του Ζαρνακούπη.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του κ. Μαγουλά δεν θα υπάρξει κάτι αξιόλογο στο παιχνίδι και έτσι ο Παλληξουριακος θα «σφραγίσει» το εισιτήριο της 3ηςσυνεχόμενης συμμετοχής του σε τελικό τοπικού κυπέλλου, ενώ οι Πρόννοι μένουν εκτός συνέχειας, ρίχνοντας πλέον το βάρος στα playoffs του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας στα οποία συμμετέχει ως τρίτος.

Την Κυριακή οι δύο ομάδες θα ξαναβρεθούν αντιμέτωπες, αυτή την φορά στον Άγιο Αντώνη στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Τέλος, να τονίσουμε ότι οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων αποχώρησαν αγκαλιασμένοι από τον αγωνιστικό χώρο. Και αυτή ήταν μια πολύ όμορφη εικόνα που θα πρέπει όλοι να κρατήσουμε.

Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Β. Θωμά και Ε. Μενεγάτο.

Οι συνθέσεις

Α.Ο. Πρόννοι: (Δ. Κουρκουμέλης), Παπαβασιλείου, Κουρκουμέλης Α., Σπαθής (85’ Στάβερης Κυρ.), Παπαδημητρόπουλος, Κουρκουμέλης Χρ., Αποστολάτος, Κουρκουμέλης Σπ., Πολλάκης, Ζαρνακούπης, Στάβερης Ν. (83’ Περαματζής), Κόμητας,.

Παλληξουριακός: (Σπ. Παπαδάτος), Σκαμαντζούρας Γ., Μπερναλής, Τζιαρτζιάνης, Αρμάντο (66’ Αντωνάτος Κ.) Λούλουδας, Λυκούδης, Μαρκάτος Σωκ., Αντωνάτος Ηλ., Μπράτι (85’ Μαρκάτος Σπ.), Μουρελάτος Χρ. (66’Lalaj), Μουρελάτος Χ.Σ..

DSC 1741DSC 1741

πηγή: sportsthea.blogspot.com




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ