Διαψεύει ο δήμος Ληξουρίου την πληροφορία ότι εξετάζει δημιουργία Hot Spot στο Ληξούρι

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Οκτωβρίου 2019 19:12

Διαψεύει ο δήμος Ληξουρίου την πληροφορία ότι εξετάζει δημιουργία Hot Spot στο Ληξούρι

 

Σε σχέση με δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι εξετάζεται από τις Αρχές το ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου υποδοχής μεταναστών στο Ληξούρι έχω να δηλώσω τα εξής:

α)ουδεμία τέτοιου είδους πληροφορία επιβεβαιώνεται από τις μέχρι σήμερα επαφές μου για το θέμα με τις επίσημες Αρχές (Κυβέρνηση , Βουλευτή , Περιφερειάρχη , Αντιπεριφερειάρχη).

Σε συνομιλία μου τόσο με τον Βουλευτή κύριο Καππάτο , όσο και με τον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Τραυλό , αμφότεροι διέψευσαν την ύπαρξη της οποιασδήποτε συζήτησης γύρω από την εξέταση σημείου για μεταφορά μεταναστών στην Κεφαλονιά και δει στο Ληξούρι , όπως τα δημοσιεύματα ανέφερουν.
β)θα αποτελούσε πρόκληση για το λαό της Παλικής ακόμη και η σκέψη για τη δημιουργία κέντρου υποδοχής μεταναστών στην περιοχή μας.

Είναι γνωστό στο Πανελλήνιο ότι πέντε χρόνια μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 2014 δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμη οι βασικές υποδομές (Δημαρχείο , Σχολεία , Θέατρο , Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη , Εργατικές Κατοικίες , Δημοτικά κτίρια , δρόμοι κ.α) ενώ σύσσωμη η τοπική κοινωνία δίνει συνεχείς μάχες για τη στελέχωση και διατήρηση του Μαντζαβινατείου Νοσοκομείου Ληξουρίου.

Με τους πιο επιεικείς χαρακτηρισμούς θα ήταν ατυχέστατη και οξύμωρη η όποια σκέψη και την απορρίπτουμε πριν καν ακουστεί.

Από την Κυβέρνηση και την Περιφερειακή αρχή περιμένουμε στήριξη για να ξαναβρεί η Παλική το δρόμο της και όχι αποφάσεις που αποτελούν τροχοπέδη.

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Ληξουρίου




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250