Δήμος Αργοστολίου: Συνάντηση φορέων με θέμα τη σωστή οργάνωση και διαχείριση των ροών των επισκεπτών κρουαζιέρας

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 13:46

Δήμος Αργοστολίου: Συνάντηση φορέων με θέμα τη σωστή οργάνωση και διαχείριση των ροών των επισκεπτών κρουαζιέρας

Σήμερα, Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, στο Γραφείο Δημάρχου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των αρμοδίων φορέων με θέμα τη σωστή οργάνωση και διαχείριση των ροών των επισκεπτών κρουαζιέρας στο Δήμο μας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς & Ιθάκης Θεόφιλος Μιχαλάτος, οι Αντιδήμαρχοι Κουρκουμέλης Νικόλαος, Γεώργιος Τσιλιμιδός, Σπυρίδων Σαμούρης, Διονύσιος Μινέτος, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ιωάννης Μπούμης, ο Διοικητής Τροχαίας Θανάσης Στάθης, ο Λιμενάρχης Αθανάσιος Σιούτης, ο Υπολιμενάρχης Ιωάνης Μεθάνης, ο Διοικητής Ασφαλείας Αδαμάντιος Λημναίος, η Διοικητής Λιμενικής Αστυνομίας Σοφία Ηλιοπούλου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αργοστολίου Θεόδωρος Αλυσανδράτος, οι τουριστικοί πράκτορες Ασκητή Αικατερίνη, Βασιλάτος Ιωάννης, Έρτσος Διονύσιος, Ζαμπέλη Κυριακούλα, Κουλουμπής Ευάγγελος, Κουλουμπή Σεβαστή, Ποταμιάνου Βασιλική, Τραυλός Ανδρέας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νικόλαος Φραντζής και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Σταύρος Κορκός.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν για την ομαλή υποδοχή των επισκεπτών κρουαζιέρας και τη διατήρηση της απαραίτητης ισορροπίας στην τοπική μας κοινωνία.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να συνεργαστούν και άμεσα να προχωρήσουν σε συντονισμένες ενέργειες για τη  διευθέτηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο της αυξημένης τουριστικής κίνησης, που αναμένεται να δεχθεί το λιμάνι του Αργοστολιού τη θερινή περίοδο.

Την επόμενη εβδομάδα η συζήτηση θα συνεχιστεί με την κατάθεση και αξιολόγηση συγκεκριμένων προτάσεων από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Από το Γραφείο Δημάρχου

20200121 13331520200121 133403 1