Σύσκεψη Υφ. Υποδομών και Μεταφορών Ι. Κεφαλογιάννη με φορείς από την Κεφαλονιά: "Τέθηκαν ζητήματα για την ανάπτυξη του νησιού και την αποκατάσταση των “πληγών”" (video)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2020 15:04

Σύσκεψη Υφ. Υποδομών και Μεταφορών Ι. Κεφαλογιάννη με φορείς από την Κεφαλονιά: "Τέθηκαν ζητήματα για την ανάπτυξη του νησιού και την αποκατάσταση των “πληγών”" (video)

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται από σήμερα ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψής του στο νησί μας. 

Ο κ. Κεφαλογιάννης, είχε το απομεσήμερο του Σαββάτου, σύσκεψη, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης, με φορείς του νησιού, όσον αφορά τα ζητήματα του νησιού.

Το παρών στην σύσκεψη, πλην της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κας Ρόδης Κράτσα και του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σταύρου Τραυλού, που ήταν και οι “οικοδεσπότες”, έδωσαν επίσης και ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Παναγής Καππάτος, ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Δήμαρχος Σάμης κ. Μάκης Μονιάς, οι αντιδήμαρχοι Δήμου Αργοστολίου κ. Γιώργος Τσιλιμιδός και κ. Σπύρος Σαμούρης, ο αντιδήμαρχος Δήμου Ληξουρίου κ. Γεράσιμος Γαλανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρης Κουρής, καθώς και η πολιτευτής της ΝΔ κα Βικτώρια Αλεξανδράτου.

DSC 0158

Στον κ. Κεφαλογιάννη τέθηκαν ζητήματα που αφορούσαν την Κεφαλονιά και από πλευράς του Δήμου Αργοστολίου και του Δημάρχου κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου και των αντιδημάχων, τέθηκε και το ζήτημα της μεταφοράς του εμπορικού λιμανιού του Αργοστολίου.

Ο κ. Κεφαλογιάννης σε δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντηση τόνισε πως: “Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα που αφορούν ζητήματα του νησιού, ξεκινώντας με την σύμβαση που θα υπογραφεί τις επόμενες μέρες και θα αφορά την οδική ασφάλεια στα Ιόνια Νησιά ύψους 30 εκ. Ευρώ, απο τα οποία τα 8 εκ. Ευρώ θα αφορούν την Κεφαλονιά. Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω για το νομοσχέδιο που συζητείται στην Βουλή και αφορά τα υδατοδρόμια, που θα δώσουν μεγάλη αναπτυξιακή διάσταση στα νησιά του Ιονίου. Παράλληλα, συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα με τους Δημάρχους και τέθηκε και το ζήτημα του λιμανιού εδώ στο Αργοστόλι και ανταλλάξαμε απόψεις και με τον Δήμαρχο Αργοστολίου, την Περιφερειάρχη και τον Βουλευτή. Η όποια διαβούλευση γίνει, θα γίνει μαζί με τις τοπικές κοινωνίες. Στην σύσκεψη τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη του νησιού και την αποκατάσταση των “πληγών” από τα προηγούμενα χρόνια ”.

Στον κ. Κεφαλογιάννη, προσφέρθηκαν απο τον κ. Τραυλό και την κα Κράτσα, αναμνηστικά δώρα. Ο Υφυπουργός, θα βρεθεί το απόγευμα του Σαββάτου στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ και αύριο Κυριακή μέρα που ολοκληρώνεται η επίσκεψή του στην Κεφαλονιά, θα επισκεφθεί το Ληξούρι.

Γιώργος Χαλαβαζής

Παρακάτω το βίντεο απο την δήλωσή του

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA

DSC 0150 DSC 0154 DSC 0156  DSC 0162 DSC 0165 DSC 0166 DSC 0168 DSC 0170 DSC 0174 DSC 0177  DSC 0182 DSC 0186




00 inkefalonia general ad 300X250