Τέθηκαν επί τάπητος τα θέματα υποδομών και μεταφοράς των μαθητών (εικόνες/video)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 13:35

Τέθηκαν επί τάπητος τα θέματα υποδομών και μεταφοράς των μαθητών (εικόνες/video)


Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ-ΚΙ, του Εργατικού κέντρου, γονείς και μαθητές στο Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση, για το θέμα των υποδομών αλλά και τις μεταφορές των μαθητών στο σχολικό συγκρότημα του Φαραώ. 

-Συγκεκριμένα έθεσαν επι τάπητος και πάλι την ανάγκη να κινηθούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία του νέου σχολικού συγκροτήματος στο Ληξούρι.

Όπως είπε ο Δήμαρχος, "Υπάρχουν τα χρήματα για την δημιουργία σχολείου στο Ληξούρι, από το ΕΣΠΑ, απομένει η υπόδειξη και η χωροθέτηση από μέρος του Δήμου για να ξεκινήσει η μελέτη και η κατασκευή".

Ο χώρος ο οποίος προτείνεται είναι στο Κτήμα Τυπάλδου και χρειάζεται άμεσα να γίνει επιτροπή με τους εμπλεκόμενους φορείς του Ιδρύματος ώστε να παρθεί απόφαση.

-Το άλλο σημαντικό ζήτημα είναι οι μεταφορές των μαθητών προς το σχολικό συγκρότημα του Φαραώ. Οι φορείς, οι μαθητές και οι γονείς επιμένουν στην ανάγκη να μπει δρομολόγιο ανά μια ώρα που να εξυπηρετεί τους μαθητές αλλά και τους πολίτες του Αργοστολίου γενικότερα.

Ο Δήμαρχος ήταν κάθετος ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει, εξαιτίας του μεγάλου κόστους που απαιτεί κάτι τέτοιο.

-Παρών στην αίθουσα ήταν και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Κωσταντίνος Κακουράτος ο οποίος είπε ότι από τη μεριά του το ΚΤΕΛ διαθέτει δύο δωρεάν διαδρομές από και προς το σχολείο.

-Τέλος τόνισαν την ανάγκη να μεταφερθεί το ΚΕΚ Λάσσης σε άλλο χώρο, διότι οι αίθουσες δεν επαρκούν για τον συστεγασμό του ΚΕΚ με το ΕΠΑΛ με αποτέλεσμα τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε αίθουσες «ποντικότρυπες», όπως είπαν χαρακτηριστικά.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης ακούστηκαν και άλλα προβλήματα, άλλα μεγαλύτερα και άλλα μικρότερα, που όλα όμως χρήζουν της άμεσης επίλυσης τους.

Μαρία Κουρκουμέλη

Δείτε το σχετικό απόσπασμα :

https://www.youtube.com/watch?v=wMDtf1ggCRk

DSC 0227DSC 0231DSC 0232DSC 0238DSC 0241DSC 0244


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250