"Καταγγελουμε την βεβήλωση μνημείων των αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και ΔΣΕ"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 11:00

"Καταγγελουμε την βεβήλωση μνημείων των αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και ΔΣΕ"

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ, ΦΙΛΩΝ & ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ)

Καταγγέλλουμε στον Κεφαλλονίτικο Λαό ότι θρασύδειλα φασιστοειδή, νοσταλγοί των ναζί και του Χίτλερ και των ντόπιων συνεργατών τους, αρχικά κατέστρεψαν ολοσχερώς το μνημείο των αγωνιστών του ΔΣΕ στην θέση « Άγιος Ελευθέριος» στον Αίνο και εν συνεχεία βεβήλωσαν το μνημείο των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ στα Βαλσαμάτα. Δεν έμειναν μόνο εκεί!! Στοχοποίησαν βεβηλώνοντας με μπογιές την κύρια είσοδο των γραφείων της Τ.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ , καθώς επίσης βεβήλωσαν με μπογιές το μνημείο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην Πλατεία Καμπάνας στο Αργοστόλι. Εν συνεχεία βεβήλωσαν τόσο το μνημείο των 11 εκτελεσθέντων στις 16-7-1944 αγωνιστών – πατριωτών από τους γερμανούς κατακτητές στην θέση « Βινάριες» στο Αργοστόλι , και επίσης προχώρησαν σε βεβήλωση του μνημείου στα Χιονάτα που έχει στηθεί για τους αγωνιστές που εκτελέσθηκαν τον Ιούλιο του 1944 από τους γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους.  

Τα φασιστοειδή με την δράση τους αυτή δείχνουν  την ανησυχία των κύκλων που υπηρετούν για την ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας, για τη μεγαλειώδη ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση, το λαϊκό μας κίνημα και τον πρωτοπόρο ρόλο του ΚΚΕ, ως οργανωτή, καθοδη­γητή και ραχοκοκαλιά του μεγάλου εθνικοαπελευθερωτικού λαϊκού αγώνα.

Όμως, ας μη γελιούνται! Το ποτάμι δε γυρί­ζει πίσω. Ο λαός μας μπορεί και, αργά ή γρή­γορα, θα πάρει τις τύχες στα χέρια του για την υπεράσπιση των σύγχρονων δικαιωμά­των και αναγκών του, βάζοντας στο χρονο­ντούλαπο τις αντιλαϊκές πολιτικές δυνάμεις και τους βαστάζους του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που ξεσκεπάζονται και χρεοκοπούν στη συνείδηση των λαϊκών μαζών.

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΈ Κεφαλονιάς και το Παράρτημα Φίλων και Απογόνων των Αντιστασιακών  καλεί το λαό της Κεφαλονιάς, και ιδιαίτερα τη νεολαία, να καταδικάσουν τη βεβήλωση και κα­ταστροφή του παραπάνω μνημείων και να παλέψουν για να γίνουν πράξη τα ιδανι­κά και τα οράματα εκείνου του μεγαλειώδη αγώνα, που σήμερα είναι επίκαιρος όσο ποτέ!

Καλούμε τις τοπικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την αποκατάσταση και τη φύλαξη των μνημείων της Εθνικής Αντίστασης και των λαϊκών αγώνων.

      Αργοστόλι 25/9/2018




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ