Ο Διον. Στανίτσας στον Inkefalonia 89,2: «Η γραμμή Ιθάκη - Σάμη - Πάτρα χρειάζεται στήριξη. Με 10 καθημερινά δρομολόγια στο Πόρος – Κυλλήνη δεν μπορεί να είναι βιώσιμη»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 15:17

Ο Διον. Στανίτσας στον Inkefalonia 89,2: «Η γραμμή Ιθάκη - Σάμη - Πάτρα χρειάζεται στήριξη. Με 10 καθημερινά δρομολόγια στο Πόρος – Κυλλήνη δεν μπορεί να είναι βιώσιμη»

 Συνέντυξη του Δημάρχου Ιθάκης για την διακοπή της γραμμής Ιθάκη - Σάμη - Πάτρα 

Ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, μίλησε στην εκπομπή του Inkefalonia 89,2 “Μέρα Μεσημέρι” με τον Γιώργο Χαλαβαζή, για την διακοπή της γραμμής Σάμη- Πάτρα – Ιθάκη. 

Ο κ. Στανίτσας, ανέφερε τα όσα διαδραματίστηκαν στο τελευταίο ΣΑΣ (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών) αναφορικά με την λειτουργία της γραμμής, λέγοντας πως ενώ είχε αρχικά συμφωνηθεί η παράταση των δρομολογίων για κάποιες μέρες μέχρι να βγει μειοδότης στον διαγωνισμό, τελικά αυτή η συμφωνία χθες το βράδυ χάλασε… 

Ο κ. Στανίτσας τόνισε ότι : «Πρέπει η ακτοπλοϊκή γραμμή Ιθάκη – Σάμη - Πάτρα να στηριχτεί περισσότερο. Βλέπουμε από το λιμάνι του Πόρου, να υπάρχουν καθημερινά πλέον από τις δύο εταιρίες 10 δρομολόγια. Αυτό είναι ένας πολύ μεγάλο νούμερο. Με 10 δρομολόγια στο Πόρος – Κυλλήνη δεν μπορεί να είναι βιώσιμη η γραμμή Ιθάκη - Σάμη - Πάτρα . Και εγώ δεν λέω να κόψουν οι εταιρίες τα δρομολόγια. Εγώ λέω ότι πρέπει να βρεθεί μία λύση, ώστε να είναι βιώσιμη και η γραμμή Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα».

Ο Δήμαρχος Ιθάκης, αναφέρθηκε και σε δηλώσεις που έκανε η πρώην έπαρχος Σμαράγδα Σαρδελή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Την ώρα που αγωνιζόμαστε για την επαναλειτουργία της γραμμής, κάτι τέτοιες δηλώσεις δεν χρειάζονται. Σε τέτοια ζητήματα πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι. Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε αντιπολίτευση πάνω στα δρομολόγια των πλοίων».

 Παρακάτω ολόκληρη η συνέντευξη