ΑΔΕΔΥ: Απεργία και συγκέντρωση στο Σπίτι του Δασκάλου

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 19:43

ΑΔΕΔΥ: Απεργία και συγκέντρωση στο Σπίτι του Δασκάλου

Την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου

Να αποσυρθεί η τροπολογία για τις απολύσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών!!!

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΓΕΝΑΡΗ, 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στο ΔΗΜΟΣΙΟ
και συγκέντρωση 11 πμ στο Σπίτι του Δασκάλου.

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της 24ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας της Πέμπτης 17 Γενάρη, ενάντια στην τροπολογία για τις απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καλεί σε συστράτευση των σωματείων της δύναμής του και κοινή δράση. Είναι υπόθεση όλων μας η διεκδίκηση του δικαιώματος στη μόνιμη σταθερή εργασία, στην κάλυψη των κενών των σχολείων, στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία. Δυναμώνουμε τον αγώνα για το σχολείο που θα καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Διεκδικούμε:

  • Πάρτε πίσω τώρα το σχέδιο νόμου λαιμητόμο – να αποσυρθεί η τροπολογία!
  • Δε διαπραγματευόμαστε τη δουλειά ούτε ενός αναπληρωτή, δεν παζαρεύουμε ούτε μια ώρα δουλειάς κανενός συναδέλφου!
  • Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών συναδέλφων που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Κανένας απολυμένος!
  • Τουλάχιστον 30.000 άμεσοι μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει και ο δρόμος στους νεότερους συναδέλφους!
  • Κατάργηση του νόμου ν. 3848 και όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί σε λογική προσόντων για τους διορισμούς. Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία.

Κανένας συμβιβασμός με την αντιλαϊκή πολιτική, τα μνημόνια διαρκείας και το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας για τα κέρδη των λίγων. Τη ζωή και τα δικαιώματα μας δεν τα παζαρεύουμε.

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, την ημέρα της απεργίας, καλεί όλους τους συναδέλφους από το δημόσιο, σε κοινή συγκέντρωση με την ΕΛΜΕ-ΚΙ και το Σύλλογο Δασκάλων, στο Σπίτι του Δασκάλου, στις 11π.μ.

Αργοστόλι 16/01/2019

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Δημήτρης Μαντζουράτος

Σοφία Μισαηλίδου