Τριπλή κοπή βασιλόπιτας στην Σάμη! (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 22:38

Τριπλή κοπή βασιλόπιτας στην Σάμη! (εικόνες)

O ΠΣ Σάμης "ο Αιγιαλός", Εμπορικός Σύλλογος Σάμης "Γιαλός" και ο ΑΣ "Ιόνιος Tae kwon do" έκοψαν την πίτα τους !

 Είναι ενωμένοι οι Σαμικοί και αυτό το απέδειξαν και χτες το απόγευμα όταν συγκεντρώθηκαν στο Γυμναστήριο του Γυμνασίου-Λυκέιου Σάμης για να ανταλλάξουν ευχές και να κόψουν τις Πρωτοχρονιάτικες πίτες τους.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σάμης "ο Αιγιαλός", ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμης "Γιαλός" και ο Αθλητικός Σύλλογος "Ιόνιος Tae kwon do" διοργάνωσαν μιά υπέροχη εκδήλωση η οποία ξεκίνησε με επιδείξεις από τους αθλητές του ΑΣ Ιόνιος Tae kwon do.

Έκλεψαν τα χειροκροτήματα και τα χαμόγελα όλων μας τα παιδιά του Συλλόγου.

Κατόπιν ο π. Παϊσιος Παράσχης ευλόγησε και έκοψε τις τρείς Βασιλόπιτες των Συλλόγων μαζί με τους τρείς εκπροσώπους.

Την πίτα του ΠΣ "ο Αιγιαλός" έκοψε με την Πρόεδρο του Συλλόγου κα Ελισάβετ Καγκελάρη, του ΕΣ "Γιαλός" με τον κ. Δημήτρη Τζανετάτο και του ΑΣ Ιόνιος Tae kwon do με τον Δάσκαλο κ. Γεράσιμο Δελλαπόρτα. Και οι τρείς, ξεχωριστά ο καθένας, έστειλαν τις ευχές τους σε όλον τον κόσμο.

Συγκίνησε η ομιλία του Ιερέα ο οποίος με παράπονο προσκάλεσε την νεολαία να πηγαίνει στην Εκκλησία στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής αναφέροντας ότι "τις Κυριακές στην θεία Λειτουργία έρχονται ενορίτες άνω των 50 ετών. Αν συνεχιστεί αυτό σε μερικά χρόνια θα λειτουργώ μόνο με τις καρέκλες του Ναού", αλλά και να συμμετέχει στο Κατηχητικό που λειτουργεί κάθε Κυριακή απόγευμα στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Σάμη.

Ο π. Παράσχης τόνισε ότι "όπως γυμνάζεται το μυαλό και το σώμα σας έτσι πρέπει να κάνετε και για την ψυχή σας".

Προσωπικά τα λόγια του με έβαλαν σε σκέψεις.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι νέοι επισκέπτονται τις Εκκλησίες Χριστούγεννα-Πάσχα και 15Αύγουστο και κατά τις γνωστές εορτές Αγίων μας, αλλά τις Κυριακές απουσιάζουν.
Αντιθέτως όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Ιερέας "τα γήπεδα τις Κυριακές είναι γεμάτα, και το πρωϊ και το μεσημέρι. Να έρχεστε και στην Εκκλησία, να δίνετε τροφή στην ψυχή σας"

Λοιπόν, τρείς οι Βασιλόπιτες άρα τρία τα φλουριά άρα και τρείς νικητές.

Ιδού οι νικητές....

Καλή χρονιά. Καλή αγωνιστική χρονιά για τον Αθλητικό και Εμπορικό Σύλλογο και καλή δημιουργική και γεμάτη δράσεις χρονιά για τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

Πηγή: Lixouri.gr 

aigialos1aigialos2aigialos3aigialos4aigialos5aigialos6aigialos7aigialos8aigialos10aigialos11aigialos13aigialos15aigialos16aigialos17aigialos18aigialos19aigialos20aigialos22

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250