Ανδρεάς Τραυλού - Μεσσάρη: Για ένα... Parking στο Αργοστόλι

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019 10:51

Ανδρεάς Τραυλού - Μεσσάρη: Για ένα... Parking στο Αργοστόλι

Σχόλιο σχετικά με το σχεδιαζόμενο δημοτικό parking στο Αργοστόλι

ΓΙΑ ΕΝΑ... PARKING

Ανακοινώθηκε πρόσφατα από εκπρόσωπο του Δήμου Κεφαλονιάς, ότι θα δημιουργηθεί PARKING για 300 – 400 (!) αυτοκίνητα στο χώρο του παλιού παιδικού νοσοκομείου.

Οι δρόμοι που τον περικλείουν είναι οι: 1) Χαροκόπου, 2) Γερουλάνου, 3) Λασκαράτου, 4) Μηνιάτη. Εκτός από τη Χαροκόπου, οι άλλοι είναι ιδιαίτερα στενοί και επομένως τα σπίτια, αλλά και ένα συγκρότημα Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, θα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το μεγαλόπνευστο έργο.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιδιαίτερα νοήμων, για να αντιληφθεί τί θα συμβεί στη ζωή και στην υγεία γενικότερα, όλων όσων έχουν την ατυχία να κατοικούν ή να φοιτούν και να εργάζονται (μαθητές – καθηγητές) στους γύρω δρόμους, αναπνέοντας αναγκαστικά τα καυσαέρια εκατοντάδων οχημάτων.

Μεγάλη ευθύνη – και όχι μόνο ηθική – θα έχουν: 1) Εκείνοι που θα πάρουν την οριστική απόφαση, 2) Oι υπηρεσίες που θα εκδώσουν τη σχετική άδεια και 3) Όσοι υλοποιήσουν τη λειτουργία αυτής της ασφυκτικής παγίδας.

Η περιοχή είναι πολύ πυκνοκατοικημένη, οπότε άμεσα θα δημιουργηθούν συνθήκες θανάσιμου θαλάμου αερίων, που κανένας κάτοικος της πολυτραυματισμένης μας Πόλης δεν αξίζει να υποστεί.

Ανδρεάς Τραυλού – Μεσσάρη

Συγγραφέας

Αργοστόλι 20 – 2 – 2019