Επιμελητήριο: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 09:39

Επιμελητήριο: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας

Τον Κωνσταντίνο Μίχαλο, επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Κωνσταντίνο Μίχαλο, επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης αποτελούμενη από τον πρόεδρο, Σταύρο Σπαθή, τον Οργανωτικό Γραμματέα, Χρήστο Καμπανό και τον Οικονομικό Επόπτη, Γιώργο Λασκαράτο.

Στη συζήτηση, που κράτησε πάνω από μια ώρα, τέθηκαν σοβαρά θέματα εκ μέρους του Επιμελητηρίου μας, που αφορούν τους επαγγελματίες των νησιών μας. Ο κ. Σπαθής ζήτησε από τον κ. Μίχαλο, ως πρόεδρος της ΚΕΕ να πιέσει την κυβέρνηση, έτσι ώστε να έρθουν όσο το δυνατόν νωρίτερα οι 120 δόσεις, προκειμένου οι επαγγελματίες να πάρουν οικονομική ανάσα και να έχουν το δικαίωμα στην φορολογική ενημερότητα, κάτι που τώρα για το 70% από αυτούς είναι απαγορευτικό. Ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι πιέζει όσο μπορεί στο θέμα αυτό, αφού χιλιάδες είναι τα μέλη και του δικού του Επιμελητηρίου που έχουν το ίδιο πρόβλημα. Συζητήθηκαν ακόμη το Μεταφορικό Ισοδύναμο και πως αυτό θα μπορούσε να γίνει ακόμη καλύτερο για τους επαγγελματίες. Μεγάλο μέρος της κουβέντας αναλώθηκε στο γεγονός ότι τα «κόκκινα» δάνεια έχουν κόψει τα πόδια των επαγγελματιών, με τον κ. Σπαθή να επιμένει ότι πρέπει τα Επιμελητήρια να προωθήσουν σχέδιο ρύθμισης προς την κυβέρνηση για χρηματοδότηση από τις τράπεζες των επαγγελματιών, προκειμένου αυτοί να μπουν και πάλι στην αγορά.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου μας, Γιάννης Κρούσσος, που μετέφερε στον κ. Μίχαλο την πρόταση που είχε ψηφιστεί ομόφωνα από το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου αναφορικά με την δημιουργία πιστωτικών συνεταιρισμών στην Ελλάδα, που θα βοηθήσουν τους επαγγελματίες που ασφυκτιούν ακόμη και για μικροποσά των 3000 ή των 5000 ευρώ. Ο κ. Μίχαλος υποσχέθηκε ότι θα φέρει το θέμα στην Γενική Συνέλευση των Επιμελητηρίων που θα γίνει τον Απρίλιο στη Ρόδο με θέμα: «Χρήμα, χρέος, φόροι» για να λάβει απόφαση που θα προωθηθεί στο αρμόδιο Υπουργείο. Ένα ακόμη σημαντικό θέμα που συζητήθηκε ήταν το αίτημα του Σταύρου Σπαθή για τη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕ που θα γίνει τον Νοέμβριο, αυτή να πραγματοποιηθεί στην Κεφαλονιά, έτσι ώστε ο εορτασμός των 100 χρόνων του Επιμελητηρίου μας να πάρει μεγαλύτερη δημοσιότητα. Ο κ. Μίχαλος δεσμεύθηκε να το κάνει και μάλιστα η Διοικητική αυτή Επιτροπή να είναι διευρυμένη, αφού θα λάβουν μέρος όλοι σχεδόν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων της χώρας. «Φεύγουμε ευχαριστημένοι από τη σημερινή συνάντηση με τον κ. Μίχαλο», τόνισε ο Σταύρος Σπαθής και συνέχισε: «Συζητήσαμε πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες των νησιών μας, αλλά και γενικότερα και λάβαμε την υπόσχεση από τον πρόεδρο ότι θα τα προωθήσει με τον καλύτερο τρόπο προς την κυβέρνηση. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη η διευρυμένη Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕ να συνεδριάσει στο Αργοστόλι τέλη Νοεμβρίου ή αρχές Δεκεμβρίου, αφού εκείνη η περίοδος συμπίπτει με τον εορτασμό των 100 ετών από την δημιουργία του Επιμελητηρίου μας. Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις με κορυφαία επιμελητηριακά μέλη της χώρας, αφού στόχος μας είναι το Επιμελητήριό μας να είναι πάντα στην καρδιά των γεγονότων, εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις για το μέλλον των επαγγελματιών-μελών μας».

Από το Γραφείο Τύπου του Επιμελητηρίου

2mixalos




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ