ΕΛΜΕΚΙ: «Η κατάσταση όσον αφορά τις κτηριακές υποδομές στην Κεφαλονιά είναι πλην του μηδενός - Ντρεπόμαστε για τον Δήμαρχο» (Ηχητικό)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 11:30

ΕΛΜΕΚΙ: «Η κατάσταση όσον αφορά τις κτηριακές υποδομές στην Κεφαλονιά είναι πλην του μηδενός - Ντρεπόμαστε για τον Δήμαρχο» (Ηχητικό)

Τα προβλήματα στην Παιδεία εν όψει του αυριανού Συλλαλητηρίου στο Αργοστόλι

Τα σοβαρά προβλήματα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Κεφαλονιά ανέπτυξε σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο, το προεδρείο της ΕΛΜΕΚΙ, μαζί με τον Σύλλογο Δασκάλων, τον Σύλλογο Γονέων και τα Μαθητικά Συμβούλια, εν όψει και του αυριανού (14 Μαρτίου) Συλλαλητηρίου, στις 11.30 π.μ. έξω από την Δημαρχείο στο Αργοστόλι. 

Πρώτος μίλησε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΚΙ Δημήτρης Μαντζουράτος, ο οποίος αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή η Παιδεία στην Κεφαλονιά.

«Το θέμα των κτηριακών υποδομών είναι το υπ αριθμόν ένα ζήτημα και σε αυτό βρισκόμαστε σε σημείο πλην του μηδενός.  Από την αρχή του σχολικού έτους, έχουμε μία στασιμότητα και μία επικίνδυνη κατάσταση όσον αφορά την κατασκευή νέων συγκροτημάτων. Αντίθετα έχουμε μία οπισθοδρόμηση σε αυτό. Για το Μηχανουργείο στο Ληξούρι, παρότι υπάρχει χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, υπάρχει η μελάτη δεν κινείται τίποτα. Αν συμβεί αυτό μιλάμε για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Δεν υπάρχει καμία εξέλιξη που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα δημιουργηθούν πέντε νέα σχολικά συγκροτήματα. 

Παράλληλα, στο κομμάτι της ασφάλειας πάσχουν όλα τα σχολεία.

Το ΕΠΑΛ Αργοστολίου, είναι ένα εν δυνάμει Μάτι, καθώς το σχολείο βρίσκεται μέσα στα πεύκα και οι πευκοβελόνες βρίσκονται μέσα στις υδρορροές που αν υπάρξει μία φωτιά θα αποτελέσουν το φυτίλι" ήταν τα λόγια του.  

«Ντρεπόμαστε για τον Δήμαρχο»

Ο Δημήτρης Μαντζουράτος δεν άφησε ασχολίαστη και την συμπεριφορά του Δημάρχου προς τα μέλη της ΕΛΜΕΚΙ: «Ντρεπόμαστε για λογαριασμό του Δημάρχου, που με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς μίλησε για την ΕΛΜΕΚΙ και για μένα προσωπικά».

Εν συνεχεία τον λόγο πήραν, ο Βαγγέλης Βαρδαραμάτος, από τον Σύλλογο Δασκάλων, ο οποίος τόνισε τα προβλήματα στο κτιριακό και ιδιαιτέρως στα νηπιαγωγεία του Αργοστολίου που δεν έχουν δικούς τους χώρους και υπάρχει αδιαφορία από την πλευρά του Δημάρχου στο θέμα αυτό. Το λόγο πήραν επίσης και η Βίβιαν Γκέκα και η Σοφία Λιάτου, που αναφέρθηκαν στα τεράστια προβλήματα στο κτηριακό, τα δυσπρόσιτα σχολεία.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
Αποφασίστηκε η συμμετοχή του Συλλόγου στην Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της Πέμπτης 14 Μαρτίου 2019.
Ενώνει τη φωνή του μαζί με την ΕΛΜΕ-ΚΙ, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς – Ιθάκης, την Ένωση Γονέων του Νομού, τους άλλους Συλλόγους και τα Μαθητικά συμβούλια, για να ακουστεί όσο πιο δυνατά γίνεται, μιας και τα προβλήματα του χώρου οξύνονται συνεχώς.
Ζητάμε τώρα, την κατασκευή των απαιτούμενων νέων σχολείων. Δεν μπορεί η σχολική παραγκούπολη το 2019, να είναι το παρόν και το μέλλον της μαθητιώσας νεολαίας του Νομού. Να ξεκινήσει άμεσα και να περατωθεί, η προγραμματισμένη επισκευή των χαλασμένων σχολείων από το σεισμό του 2014. Να γίνουν ουσιαστικοί αντισεισμικοί έλεγχοι των υπολοίπων σχολικών μονάδων.
Να επαναχαρακτηριστούν ως δυσπρόσιτα τα σχολεία της περιφέρειας του Νομού, που πρόσφατα καταργήθηκαν από τέτοια, ώστε να μην καταργηθούν οριστικά.
Να γίνει τώρα η κυκλοφοριακή μελέτη και η εφαρμογή της για το συγκρότημα των σχολείων στο Φαραώ, πριν θρηνήσουμε θύματα.

Οι «αναπληρωτές» καθηγητές δεν αναπληρώνουν μόνιμους, αλλά καλύπτουν μόνιμες θέσεις. Μονιμοποίηση τους λοιπόν με κάλυψη όλων των κενών θέσεων.
Να μην περάσει ο νέος νόμος για το Λύκειο, όπου εντατικοποιεί ακόμη περισσότερο -με ότι αυτό συνεπάγεται- την πρόσβαση στα ΑΕΙ.

Με τη συμμετοχή και τη διεκδίκηση μπορούν να κερδηθούν μάχες. Τα θέματα της Παιδείας μας αφορούν όλους και είναι τελικά αλληλένδετα.

Το ΔΣ του Συλλόγου

 

Γιώργος Χαλαβαζής

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη Τύπου της ΕΛΜΕΚΙ

 

DSC 0006 3DSC 0009 2DSC 0011DSC 0012 2DSC 0013DSC 0016 2

 

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250