Ανοιχτή Συνέλευση: «Χρειάζεται μεγάλη πορεία ακόμη για να κριθεί χρήσιμος ο δρόμος»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019 10:39

Ανοιχτή Συνέλευση: «Χρειάζεται μεγάλη πορεία ακόμη για να κριθεί χρήσιμος ο δρόμος»

Δυναμική παρουσία στις 16 Ιουνίου στο πλοίο της Greenpeace

H 4η ανοιχτή συνέλευση Κεφαλονιάς και Ιθάκης πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στον λιμενοβραχίονα Αργοστολίου με σκοπό τη συζήτηση και ενημέρωση για τις δράσεις συμμετοχής στο πλοίο της Greenpeace, που φθάνει στο Αργοστόλι την Κυριακή 16 Ιουνίου καθώς και την παρουσία και συμμετοχή στο φεστιβάλ της Κεφαλονιάς.

Η Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλονιά και Ιθάκης ξεκίνησε το Σεπτέμβρη του 2018 από την Ιθάκη με μια πρωτοβουλία από υπόγραφες για να γίνει η φωνή δυνατή ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο. Μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει ακόμη και επίσημοι φορείς του νησιού, Δήμοι και Συνεταιρισμοί, οι οποίοι είχαν εντελώς αντίθετη άποψη να λένε σήμερα ένα μεγάλο όχι στις εξορύξεις. Χρειάζεται όμως μεγάλη πορεία ακόμη για να κριθεί ο δρόμος χρήσιμος, σύμφωνα με τον κ. Σταύρο Αντύπα, ομιλητή της χθεσινής συνέλευσης. «Είναι απαραίτητη η συμμετοχή της Ανοιχτής Συνέλευσης σε όλες τις προγραμματισμένες συναυλίες και τα φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του καλοκαιριού και χρειάζεται δυναμική συμμετοχή απ’ όλους μας».

Το επόμενο ραντεβού δόθηκε στις 16 Ιουνίου στις 18:00 το απόγευμα, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πλοίου της Greenpeace, Rainbow Warrior , στο λιμάνι ου Αργοστολίου, όπου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Κλιματική κρίση & οι επιπτώσεις της επέκτασης παραγωγής και χρήσης ορυκτών καυσίμων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο” με τους παραγωγικούς φορείς του νησιού, και με συμμετοχή της Ανοιχτής Συνέλευσης Κεφαλονιάς-Ιθάκης ενάντια στις εξορύξεις. Στόχος της συζήτησης είναι η ανταλλαγή απόψεων με τους παραγωγικούς φορείς και πολίτες της Κεφαλονιάς ώστε οι ίδιοι να πάρουν συγκεκριμένη θέση και να στηρίξουν τις επερχόμενες δράσεις σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, τόσο σε σχέση με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Κεφαλονιά και την υπόλοιπη επικράτεια όσο και σε σχέση με τον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό που προωθείται.

Επιμέλεια: Χριστίνα Αντωνίου

IMG 9598IMG 9598IMG 9598




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ