«Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές είναι δεδομένη» (Ηχητικό)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2019 09:22

«Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές είναι δεδομένη» (Ηχητικό)

- Κοινή συνέντευξη Τύπου των υποψηφίων βουλευτών Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι Κυβέρνηση στις 8 Ιουλίου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, εξέφρασαν οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ στην κοινή συνέντευξη Τύπου, που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Κυριακής στα γραφεία της ΝΟΔΕ στο Αργοστόλι.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Στην συνέντευξη Τύπου που η διάρκειά της ξεπέρασε τις δύο ώρες (καθώς τα ερωτήματα από τους δημοσιογράφους ήταν πολλά), οι τρεις υποψήφιοι (κατά αλφαβητικά) , Βικτώρια Αλεξανδράτου, Παναγής Καππάτος και Γιώργος Κοκκόλης, ανέπτυξαν τις θέσεις τους, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η Νέα Δημοκρατία θα είναι η νικήτρια στις εκλογές και η έδρα στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη για είναι και πάλι «γαλάζια».

DSC 0520

Βικτώρια Αλεξανδράτου

Η κα Βικτώρια Αλεξανδράτου αρχικά ανέφερε πως: «Κατεβαίνω υποψήφια με σκοπό να προσφέρω τις γνώσεις και την εμπειρία μου και να κάνω την Κεφαλονιά κέντρο διεθνών επενδύσεων. Είμαι με όλα τα ερυθρά μου αιμοσφαίρια Κεφαλονίτισσα. Δεν έχω λείψει από τον τόπο μου, ωστόσο δεν ήμουν σε κατάσταση να βρίσκομαι μόνιμα στο Αργοστόλι, γιατί έχω χάσει παιδί, μητέρα και ξάδελφο. Η απόσταση όμως μεγαλώνει την αγάπη για την Κεφαλονιά» όσον αφορά τα προβλήματα τόνισε: «Η μεσαία τάξη έχει εξοντωθεί. Στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη γνωρίζουμε τα προβλήματα και θα τα επιλύσουμε. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι δεδομένη. Μόνο η Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να φέρει ευημερία στην χώρα. Θα προσπαθήσω να φέρω χρήματα στο νησί για να ενισχυθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πρέπει πρώτα από όλα να συνεννοούμαστε μεταξύ μας. Πρέπει ενωμένοι να πηγαίνουμε στην Αθήνα ώστε να πείσουμε τους υπουργούς για τις ανάγκες των νησιών . Πρέπει ο βουλευτής να είναι ανοικτόμυαλος, να έχει γνώση και εμπειρία και να ξέρει και πέντε ανθρώπους».
DSC 0531

 

Παναγής Καππάτος

Ο κ. Παναγής Καππάτος από την πλευρά του τόνισε: «Εργάζομαι ως δικηγόρος εδώ και 30 χρόνια στην Κεφαλονιά, ενώ το 1990 συμμετείχα στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αργοστολίου. Είμαι ντόπιος και ζω ανάμεσά σας. Πάντοτε μέσα στην οικογένεια ήμασταν με την Νέα Δημοκρατία, όμως θεωρώ πως ήρθε η ώρα να ασχοληθώ με τα κοινά για το καλό του τόπου μου, για να μπορέσει αυτός ο τόπος να γυρίσει σελίδα και να δούμε και ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας. Θέλω να προσφέρω στον τόπο μου. Τα τελευταία χρόνια η Κεφαλονιά και η Ιθάκη επλήγησαν, λόγω αδυναμίας του κράτους και της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαταστήσεις τις ζημιές από τους σεισμούς. Φυσικά τόσο η Υγεία, όσο και η Παιδεία είναι τομείς που έχουν καταρρεύσει. Ο τουρισμός αυτή την στιγμή στηρίζεται από ιδιώτες και το κράτος τους δυσκολεύει εξαιτίας της γραφειοκρατίας. Οι υποδομές δεν είναι σε καλή κατάσταση. Ο ρόλος του βουλευτή είναι να είναι ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυβέρνησης για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη και να μπορεί να συνεργάζεται με τους 4 δημάρχους και τον Περιφερειάρχη για το καλό των νησιών. Ο βουλευτής θα πρέπει να προσέχει τα νησιά!».

DSC 0528

Γιώργος Κοκκόλης

Ο Γιώργος Κοκκόλης υποστήριξε πως : «Το κλίμα ευφορίας ως προς την παράσταση νίκης της Νέας Δημοκρατίας δεν θα πρέπει να μας καθησυχάζει και μας δημιουργεί μία τεράστια ευθύνη. Το βασικό θέμα που αφορά τον κόσμο και θα έρθει άμεσα στην βουλή αν εκλεγεί κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, θα είναι η φορολογία και οι φοροελαφρύνσεις. Παράλληλα υπάρχουν πολλά ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν και στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Γι΄αυτό θα χρειάζεται συνεργασία. Και ο επόμενος βουλευτής θα πρέπει να πηγαίνει χέρι χέρι με τους 4 δημάρχους και να χτυπάει πόρτες στην Αθήνα, ζητώντας έργα για το νησί. Έχω επίγνωση πως ο βουλευτής είναι όλων των κατοίκων. Και θα συνεργαστώ και με την απερχόμενη βουλευτή κα Θεοπεφτάτου, γιατί απαιτείται συνεννόηση. Η Κεφαλονιά με τον ρόλο της και τους ανθρώπους της μπορεί να ζητήσει περισσότερα. Είμαι ένας νέος άνθρωπος, που δεν προέρχομαι από τζάκι και δεν πουλώ Κεφαλονιτοφροσύνη. Απλά θέλω να βοηθήσω στον τόπο μου».

Και οι τρεις σε ερώτηση εμφανίστηκαν εναντίων των εξορύξεων στην Κεφαλονιά, ενώ σε ερώτηση αναφέρθηκαν στον ρόλο της ΝΟΔΕ σε αυτές τις εκλογές.

Το παρών στην συνέντευξη Τύπου έδωσε ο Σταύρος Τραυλός, ο οποίος θα είναι και ο επόμενος αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, τονίζοντας πως «Και οι τρεις υποψήφιοι είναι πολύ καλοί μου φίλοι και αξιόλογοι άνθρωποι»

Την συνέντευξη συντόνησε η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιάννα Κουλουμπή.

Παρακάτω ολόκληρο το ηχητικό από την συνέντευξη Τύπου

 

DSC 0524DSC 0526DSC 0528DSC 0530DSC 0535

DSC 0543DSC 0545

DSC 0537

 

DSC 0547DSC 0548DSC 0551

 

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250