Η Κίνηση Πολιτών Επαρχίας Σάμης καταγγέλλει τους στημένους!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 09:12

Η Κίνηση Πολιτών Επαρχίας Σάμης καταγγέλλει τους στημένους!

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΒΡΗΚΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Η Κίνηση Πολιτών Επαρχίας Σάμης καταγγέλλει τους στημένους !

Παρόντες στο περιφερειακό συμβούλιο του Σαββάτου 23 Νοέμβρη στο Αργοστόλι μαζί με φορείς και κινήσεις πολιτών του Ιονίου, δώσαμε το μήνυμα!

Δώσαμε στις πολιτικές παρατάξεις που απαρτίζουν το περιφερειακό συμβούλιο το μήνυμα  που οι πολίτες της επαρχίας Σάμης ξεκάθαρα και με απόλυτο τρόπο διατρανώνουν, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ!

Βρήκαμε απέναντι και ούτε καν πλησίον, πλειοψηφία εντολοδόχων εκφραστών της άποψης των εξορυκτικών εταιριών.

Γιατί σε τέτοιους μεταμορφώθηκαν μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων τους, οι από εμάς προερχόμενοι αγωνιστές των δικαίων μας ?...   σύμβουλοι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σε μια κακοστημένη παράσταση που αποδεικνύει ερασιτεχνική μετριότητα, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να εξαπατήσουν τους εκπροσώπους των πολιτών του Ιονίου, επιστρατεύοντας  εντεταλμένους τεχνοκράτες  του καθήκοντος να παραμυθιάζουν όπου είναι δυνατόν τα εν δυνάμει θύματα.

Τους δείξαμε, και τους λέμε πως τέτοια θέατρα τα καταπίνει το σανίδι!

 Δεν αποδεχόμαστε την απόφαση του Π.Σ. για τις εξορύξεις καθώς δεν αντιπροσωπεύει στο ελάχιστο την απόφαση των πολιτών της Ιόνιας περιφέρειας.

Συντονισμένοι με τους φορείς και τις κινήσεις πολιτών του Ιονίου, συνεχίζουμε τις δράσεις μας στον αγώνα μας να παραδώσουμε περιβάλλον τουλάχιστον το ίδιο καθαρό με αυτό που παραλάβαμε.

Με επιφυλάξεις για την αλήθεια των λόγων θα παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη των έργων για την προστασία των περιοχών μας από τα πλημυρικά φαινόμενα.

Με απορία περιμένουμε από αυτή τη διοίκηση να δούμε, αφού τις εξορύξεις τις θέλει για το καλό μας, με τις πλημύρες ποια θα είναι η θέση της και ποια η πράξη της!

Η πρόσφατη εμπειρία μας από την προηγούμενη ομάδα εξουσίας, όπου στο όνομα κάποιας δικής της αριστεράς έδραττε και απειλεί  να δράσει  και στο μέλλον,   μας αναγκάζει να ετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα!

Όσο για τον κύριο Π. Καππάτο τον συμβουλεύουμε να αποκηρύξει  το ρόλο του εκφωνητή έτοιμων εισηγήσεων που του όρισε το κόμμα του και να λειτουργήσει ως βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης.  

Είναι ευθύνη του να οργανωθούν και να  εναρμονιστούν γρήγορα οι νέοι δήμοι του νησιού με τους άλλους της περιφέρειας του Ιονίου, καθώς όποιες άλλες σκέψεις μας βρίσκουν απόλυτα και ξεκάθαρα απέναντι καθώς κρίνουμε πως θα είναι καταστροφικές για τους πολίτες , για τον τόπο.

Ευθύνη του επίσης είναι να ενημερωθεί και να ενημερώσει τους πολίτες της Σάμης  για το ζήτημα της πεζογέφυρας Σάμης-Καραβομύλου.

Έργο που με βάση τις διαβεβαιώσεις του πρώην αντιπεριφερειάρχη  κ. Π. Δρακουλόγκωνα και της πρώην βουλευτού κ. Α. Θεοπεφτάτου ήταν στη φάση υλοποίησης όταν παρέδωσαν.

Λέμε δε, στη κ. Περιφερειάρχη, πως το αλαζονικό και ειρωνικό ύφος που επέδειξε…προς τους «αντιφρονούντες»,  κατά τη συνεδρίαση του Π.Σ. στο Αργοστόλι,δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό, ούτε με τον θεσμικό ρόλο, που της εμπιστεύθηκαν οι πολίτες των νησιών μας!!

Οι επιδοκιμασίες της δε, προς τα λεγόμενα των εντεταλμένων τεχνοκρατών,  αποδεικνύουν περίτρανα, την ειλημένη απόφαση της Παράταξής της, για το «ναι στις εξορύξεις», που ακολούθησε!!!

Αποδεικνύεται επίσης, πως η στημένη διαδικασία που επέλεξε, μαζί με τις Παρατάξεις του κ. Σπύρου και του «λαουρέντε της» κ. Αλεξάκη, ήταν «χάντρες και καθρευτάκια στους ιθαγενείς», από «πολιτικούς ιεραπόστολους»,  που αποστολή είχαν, την εξαπάτηση του λαού του Ιονίου, στο θέμα των εξορύξεων!!

Να είναι σίγουρη, πως ο αγώνας των κατοίκων του Ιονίου, κατά των εξορύξεων,συνεχίζεται και δυστυχώς γι’ αυτήν, τον κ. Σπύρου και τον κ. Αλεξάκη, θα είναι απέναντί του, σύμμαχοι σε μια θλιβερή μειοψηφία, που βάζει το συμφέρον των Εταιρειών, πάνω από το συμφέρον των πολιτών των νησιών μας, πάνω από τη προστασία του Περιβάλλοντος και των εργασιακών δραστηριοτήτων τους!!!

Τέλος, σαν κάτοικοι της Κεφαλονιάς, σαν πολίτες του Ιονίου, παρατηρούμε   στην κανονικότητα που διανύουμε ότι τα μέτωπα που ανοίγονται είναι πολλά.

Δεν θα υποταχθούμε  και με συνέπεια θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των αγώνων !

ΚΙΝΗΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΣΑΜΗΣ