Η Βάσω Βουτσινά δηλώνει τη μη συμμετοχή της στις επερχόμενες εκλογές του σωματείου για νέο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κεφαλονιάς

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 11:28

Η Βάσω Βουτσινά δηλώνει τη μη συμμετοχή της στις επερχόμενες εκλογές του σωματείου για νέο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κεφαλονιάς

 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΣΣΕΣ

Επέλεξα να δηλώσω σήμερα, τη μη συμμετοχή μου στις επερχόμενες εκλογές του σωματείου για νέο ΔΣ ,για να μην επηρεάσω με τις απουσία μου ,αυτές τις διαδικασίες.

Σέβομαι και εκτιμώ την ανεξαρτησία του συνδικαλιστικού κινήματος, η οποία πρέπει να μένει ανεπηρέαστη από κομματικές αγκιστρώσεις ,εργοδοτικές επιβολές και αντιδημοκρατικές επιβουλές.

Στην κοινωνική μας δράση δεν είμαστε το όλον της πάλης μας ,αλλά το κομμάτι της κοινωνικής μας ομάδας που μας αναλογεί.

Ακριβώς επειδή πιστεύω βαθύτατα ,ότι κανείς δεν είναι αναντικατάστατος , χαρισματικός ,νομοτελειακά πρωτοπόρος και προικισμένος από υπερφυσικές δυνάμεις, επέλεξα με πλήρη συνείδηση, να αφήσω χώρο να αναδειχθούν και άλλοι συνάδελφοι στην διοίκηση του σωματείου.

Θα επιθυμούσα να είναι νέοι ηλικιακά και εργασιακά ,για να έχουν την δυνατότητα και το έναυσμα να αγωνιστούν για το δίκαιο της εργασιακής μας υπόστασης.

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες , αγαπητοί συμπολίτες συνοδοιπόροι στον αγώνα μας για μια Υγεία αντάξια στον Έλληνα πολίτη,αντάξια στον άνθρωπο , κατά το διάστημα της θητείας μου ,έδρασα με γνώμονα την αντιμετώπιση της πραγματικότητας και της αποκάλυψης της αλήθειας για το τι συμβαίνει αλλά και για το τι πρέπει να γίνει για την Υγεία στα νησιά μας ,στην περιφέρεια μας αλλά και στην χώρα μας γενικότερα.

Με λίγα λόγια αντιμετωπίσαμε με κάθε τρόπο την γενεσιουργό αιτία της καταστροφής που συντελείται στον χώρο της υγείας , και που είναι η ολιγαρχία των τραπεζών ,τα εφαρμοστικά μνημόνια τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν και να καταστρέφουν , οι εθελόδουλες κυβερνήσεις και η ανυπαρξία δράσεων των υπολοίπων κορυφαίων τοπικών φορέων ,για ανακοπή αυτής της ολέθριας κατηφόρας.

Κατά το διάστημα της θητείας μου ως προέδρου του ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων του Γ.Ν.Κεφαλονιάς :

Έγινε ενημέρωση με κάθε δυνατό τρόπο και σε κάθε κατεύθυνση ,στην Κεφαλονιά ,στην περιφέρεια, στην Ελλάδα αλλά και έξω από αυτή ,για την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με την Υγεία και τις δομές της στα νησιά μας.

Προτάθηκαν λύσεις άμεσα εφαρμόσιμες όπως και ελήφθησαν από εμάς πρωτοβουλίες για την εφαρμογή τους ,λύσεις οι οποίες εάν γίνονταν αποδεκτές από την διοίκηση του νοσοκομείου ,θα βοηθούσαν στην αντιμετώπιση του τεραστίου προβλήματος που λέγεται έλλειψη προσωπικού.

Σταθήκαμε αλληλέγγυοι ,όπως οφείλαμε ,σε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα ,που χρειάστηκε την αρωγή και κάλυψη από το σωματείο , με ΟΛΟΥΣ τους τρόπους.

Το σωματείο στάθηκε αλληλέγγυο σε κάθε αγώνα και σε κάθε δράση που πραγματοποιήθηκε για την βελτίωση της Υγείας , και όχι μόνο.

Παλέψαμε για ζητήματα αιχμής και καθημερινότητας , όπως λόγου χάρη οι αξιολογήσεις ,οι οποίες διεξάγονταν σε συνθήκες εργασιακής γαλέρας , με εργαζόμενους σωματικά και ψυχικά εξουθενωμένους.

Καλλιεργήθηκαν και αναπτύχθηκαν στο έπακρον ,οι σχέσεις του σωματείου αλλά και η συμμετοχή του σε κοινές δράσεις με την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ, και το σπουδαιότερο ,με τις κινήσεις και την παρουσία του,κατέστησε εαυτόν , κατά κοινή παραδοχή και των δύο παραπάνω ομοσπονδιών, από τα πιο μαχητικά της Ελλάδος.

Στην πορεία του αυτή το Σωματείο του Γ. Νοσοκομείου , δεν ήταν δυνατόν να αποκλείσει από τις σκέψεις και την δράση του , το Μαντζαβινάτειο νοσοκομείο Ληξουρίου ,για το οποίο από πολύ νωρίς έγινε αντιληπτό από εμάς ότι το οδηγούν σε προδιαγεγραμμένο θάνατο, με αλίμονο τεράστιες συνέπειες για όλους.

Κατά την διάρκεια της θητείας μου ,το Σωματείο κράτησε στάση ακομμάτιστη και ανεξάρτητη από εργοδοτικές επιδράσεις και επιρροές, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των υγειονομικών εργαζομένων και θέτοντας ως κορυφαίο το δικαίωμα των πολιτών για δημόσια υγεία.

Σε αυτή μου την αναδρομή δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΔΣ του νοσοκομείου ,Πολλάτου Τζανέτα και Φισφή Γιάννη,και να τους ευχαριστήσω και δημόσια για την άψογη συνεργασία μας ,πάντα με βάση το συμφέρον και την προστασία των εργαζομένων .

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Σε αυτό το δύσκολο αλλά και τόσο όμορφο ταξίδι ,σε αυτούς του δύσκολους καιρούς ,δεν ήμουν μόνη

Είσασταν εσείς πάντα κοντά μου και δύναμη μου για κάθε μου κίνηση

Ήμουν ,είμαι ,και θα εξακολουθήσω να είμαι δίπλα σας κάθε λεπτό της εργασιακής μου ζωής

Από την καρδιά μου σας ευχαριστώ για την αγάπη σας ,την εκτίμησή σας , μα πάνω από όλα για την εμπιστοσύνη με την οποία απλόχερα με καλύψατε.

Όλα είναι δρόμος.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Αργοστόλι 15/2/2020

Βάσω Βουτσινά

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250