«Αστακός» η Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Αστακός» η Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ

Αστυνομοκρατούμενη πόλη είναι η Θεσσαλονίκη ενόψει των εγκαινίων της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Επί ποδός βρίσκονται 5.500 αστυνομικοί, πράκτορες του FBI και της CIA, 67 διμοιρίες ΥΜΕΤ και ΥΑΤ ενώ ελικόπτερα και drones θα πετούν πάνω από την πόλη.

Όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται σε επιφυλακή ενώ ήδη έχουν πραγματοποιηθεί μετακινήσεις και από άλλες περιοχές.

Οι διμοιρίες των ΥΜΕΤ και των ΜΑΤ αναπτύσσονται σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, εν αναμονή και των τεσσάρων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν. Βασική μέριμνα είναι να μην υπάρξει σημείο συνάντησης ανάμεσα σε διαδηλωτές από την συγκέντρωση για το λεγόμενο «Μακεδονικό» και οργανωμένων ομάδων αντιεξουσιαστών.

Από αέρος ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα εποπτεύει την κίνηση των πορειών και ανάλογα με τις ανάγκες οι διμοιρίες θα παίρνουν οδηγίες για τη δημιουργία φραγμών. Την ίδια ώρα, επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκονται στο Κέντρο Επιχειρήσεων στο Αστυνομικό Μέγαρο, απ’ όπου θα συντονίζουν τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων. Για την επίβλεψη των μέτρων η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έχει ορίσει δύο εισαγγελείς, εκ των οποίων ο πρώτος θα βρίσκεται στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. και ο δεύτερος στο κέντρο της πόλης.

Οι περιπολίες είναι αυξημένες σε κεντρικά σημεία της πόλης ενώ η Τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Εκτός από τους καθιερωμένους αποκλεισμούς δρόμων την ημέρα των εγκαινίων, η Τροχαία αναμένεται να κλείνει οδικούς άξονες και για τις ανάγκες μετακίνησης Αμερικανών αξιωματούχων.

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ:

Σάββατο 8/9

  • 09:00, συνάντηση με τη Διοίκηση της ΔΕΘ και στη συνέχεια με το σωματείο εργαζομένων.
  • 09:30, περιοδεία στα Περίπτερα της ΔΕΘ.
  • 10:30 ο πρωθυπουργός θα παραστεί στα εγκαίνια του Περιπτέρου των ΗΠΑ, η οποία είναι τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ.
  • 19:00, ομιλία στην τελετή εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Κυριακή 9/9

13:00, ο πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider