Ραφήνα: Ευχαριστήρια επιστολή από τον Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας στον Μ. Τσαλιαγκό

Ανάμεσα στα 99 θύματα της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου, ήταν και ο Ιρλανδός Brian O’Callaghan-Westropp.

Ο άτυχος άνδρας είχε επιλέξει με τη γυναίκα του την Ελλάδα, ως προορισμό για το ταξίδι του μέλιτος. Το ζευγάρι, είχε παντρευτεί μόλις λίγες ημέρες πριν από την τραγωδία, στις 19 Ιουλίου.

Μέσα στον πανικό τους και στην προσπάθεια τους να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα χωρίστηκαν. Η σύζυγός του, Zoe Holohan, τα κατάφερε, αυτός όμως όχι. Εντοπίστηκε νεκρός, λίγες ημέρες αργότερα.

Ο υπάλληλος Πολιτικής Προστασίας στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου Μανώλης Τσαλιαγκός, ήταν αυτός που βοήθησε την νιόπαντρη Ιρλανδή να σωθεί από τις φλόγες στο Κόκκινο Λιμανάκι.

Τα αυτοκίνητα είχαν σφηνώσει στην οδό Δημοκρατίας, στο Κόκκινο Λιμανάκι. Ένιωθε τη φωτιά στην πλάτη του, ήταν στα 50 μέτρα και πλησίαζε. Τότε είδε την BMW. Αν και τα τζάμια της είχαν θολώσει, κατάφερε να διακρίνει στα μπροστινά καθίσματα τρεις ηλικιωμένους ανθρώπους και στα πίσω πέντε παιδιά. Το πορτ-μπαγκάζ ήταν ανοιχτό. Θεώρησε ότι πάνω στον πανικό ο οδηγός δεν είχε προλάβει να το κλείσει. Μέσα βρισκόταν μια γυναίκα.

Την άρπαξε από το αυτοκίνητο μαζί με συναδέλφους του, Κώστα Ζαμπάρα και Μάκη Ασβεστάρη και την μετέφεραν στο Πυροσβεστικό τους όχημα.

Η ηρωική του πράξη συγκίνησε τους Ιρλανδούς, καθώς και πολλά ΜΜΕ της χώρας.

Χθες, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Λίο Βαράντκαρ, απέστειλε επιστολή στον Μάνο Τσαλιαγκό, εκ μέρους της οικογένειας της Zoe Holohan, μέσω της οποίας ευχαριστεί τον ίδιο, αλλά και τους συναδέλφους του, για την ηρωική τους πράξη.

Στην επιστολή αναφέρει πως η Zoe, συνεχίζει την αποθεραπεία και πως όσα έπραξαν εκείνος και οι συνάδελφοι του εκείνο το βράδυ της 23ης Ιουλίου, δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστούν.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.