HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑΣ: Λαμπρή εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους πεσόντες του χωριού (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Mε κάθε λαμπρότητα σήμερα, Κυριακή 15 Ιουλίου 2018στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Μπούμπουκα, πραγματοποιηθηκε εκδήλωση μνήμη...

Mε κάθε λαμπρότητα σήμερα, Κυριακή 15 Ιουλίου 2018στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Μπούμπουκα, πραγματοποιηθηκε εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους πεσόντες του χωριού Μπούμπουκα Καλαβρύτων, των πολέμων 1912 - 1922 και 1940 – 1949 και εν καιρώ ειρήνης, καθώς και τα εγκαίνια του νεοκατασκευασθέντος μνημείου πεσόντων του χωριού. 
Το πρωί, μετά την Θεία Λειτουργία, τελέσθηκε το Μνημόσυνο χοροστατούντος του καθ ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας παμοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Ευσεβίου, συμπροσευχομένων Ιερέων της καθ ημάς μητροπόλεως.
Αμέσως μετά Ιερείς,, επίσημοι και πλήθος κόσμου μετέβησαν στο χώρο του νεοκατασκευασθένος Ηρώου, όπου τελέσθηκε τρισάγιο, προσκλητήριο πεσόντων, τα αποκαλυπτήρια του μνημέιου και ομιλίες, από τον Μπουμπουκιώτη τ. τοπικό σύμβουλο Γεώργιο Ν. Κωνσταντάρα, Ομιλία, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου των απανταχού Μπουμπουκιωτών «Ο ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ», Κοσμά Ν. Ντέντε, ομιλίες, από συγγενείς πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού, σιγή και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.  
Παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Λαζουράς, ο Αντιδήμαρχος κ. Χουλιάρας, ο βοηθός Δημάρχου κ. Μαγκαφάς,  ο Διευθυντής του Συνεταιρισμού, πρώην Βουλευτής και Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος, ο Διοικητής της Π.Υ. Καλαβρύτων κ. Γιαννάκης, ο εκπρόσωπος του Α.Τ.Καλαβρύτων αστυνόμος κ. Πατερέλης, ο Προεδρος του Τ.Δ. Μανεσίου κ. Κουτρουμάνης, το μέλος του Δ.Σ. του Δ.Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Σαρδελιάνος,  ο εκδότης της εφημρίδας "Ωρα των Καλαβρύτων" κ. Κυριαζής, εκπρόσωποι, συλλόγων, τοπικών κοινοτήτων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.
Η εκδήλωση έκλεισε με γευμα και πλούσια εδέσματα στο προαύλιο του παλαιού σχολείου.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.