Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή της Ορθοδοξίας (Α΄ Νηστειών) 25 Φεβρουαρίου 2018, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα προβεί στην εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Ευκλείδου Τζέλλου.

Προ της απολύσεως, θα προστεί στη λιτάνευση των Αγίων Εικόνων, κατά το τυπικό της Ορθοδόξου κατ’ Ανατολάς Καθολικής του Χριστού Εκκλησίας.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στον Β΄ Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει το καθιερωμένο εσπερινό του κήρυγμα με γενικό θέμα: «Ερμηνεία στο κατά Ιωάννην άγιον Ευαγγέλιον». Κάθε Κυριακή εσπέρας, πραγματοποιεί το καθιερωμένο εσπερινό του κήρυγμα στον ως άνω Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή της Ορθοδοξίας (Α΄ Νηστειών) 25 Φεβρουαρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας, της λιτάνευσης των Αγίων Εικόνων και θα ομιλήσει στην Ιερά Μονή Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινης Εκκλησιάς» Καρδίτσης.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 5:30΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Β΄ Κατανυκτικού Εσπερινού και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ρουμ Παλαμά.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει στις 28/2 το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο 7η Πανελλήνια Συνάντηση Φυτοπροστασίας στη Θεσσαλία