Ειδήσεις

Συμμετοχή φιλολόγων στο 3ο Διεθνές Συνέδριο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας


Φιλόλογοι οι οποίοι πήραν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας “Ε-plat- formingeducation”, συμμετείχαν ως εισηγητές – εμψυχωτές στα πλαίσια του 3ου διεθνούς συνεδρίου για την εκπαιδευτική καινοτομία που διοργάνωσε η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας στη Λάρισα από τις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου.

Στο επιστημονικό αυτό συνέδριο  συμμετείχαν ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, με σκοπό τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την αξιολόγηση δράσεων σε όλες τις ειδικότητες και βαθμίδες της εκπαίδευσης.   Οι φιλόλογοι της Δ.Δ.Ε Καρδίτσας συμμετείχαν με εργαστηριακή παρουσίαση που είχε ως τίτλο “Διδάσκοντας το Ρομαντισμό με σύγχρονα μέσα και βιωματικές τεχνικές”.

Το εργαστήριο  παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί τόσο από τη Θεσσαλία όσο και από άλλα μέρη της Ελλάδας. Σε μια προσομοίωση διδασκαλίας, με τη βοήθεια ηλεκτρονικής

πλατφόρμας, παρουσιάστηκαν σύγχρονα πολυμέσα και βιωματικές τεχνικές  αφενός για  να γίνει το μάθημα της Λογοτεχνίας ελκυστικότερο και πιο ευχάριστο για τους μαθητές και αφετέρου, οι μαθητές εργαζόμενοι σε ομάδες να εμπλακούν  ενεργά,  να αλληλεπιδράσουν , να αυτενεργήσουν,  να  συνθέσουν  τα αποτελέσματα  της δουλειάς τους  και να τα παρουσιάσουν στην ολομέλεια  της τάξης.

Πιο συγκεκριμένα, οι ομάδες εργασίας δραματοποίησαν στίχους, μελέτησαν διαφορετικά κοινωνιολογικά πλαίσια, σύγκριναν λογοτεχνικά ρεύματα, προσέγγισαν  σφαιρικά κάποια ποιήματα αξιοποιώντας ως πύλες εισόδου τη μουσική, τον κινηματογράφο και τη δημιουργική γραφή..

Οι φιλόλογοι που πλαισίωσαν  την εργαστηριακή παρουσίαση ήταν:  Γεωργία  Γιώτα, Σοφία  Κοντού, ΑγορίτσαΣκαμπαρδώνη,  Μελίνα Τσιανάκα, Βασιλική  Φούφα, ενώ    συντονιστής  του εργαστηρίου ήταν  ο   Ηρακλής  Τσιάμαλος, σύμβουλος  φιλολόγων   Καρδίτσας και Μαγνησίας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση και υποτροφία στη μνήμη του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη
Επόμενο άρθρο Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας ενάντια στις κατασχέσεις