Ειδήσεις

Συνάντηση Αγοραστού με το σωματείο φωτογράφων


Την αντίδρασή τους στις αλλαγές που επιχειρούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών στην έκδοση νέων ταυτοτήτων, όπου οι φωτογραφίες θα βγαίνουν σε επιλεγμένα Αστυνομικά Τμήματα, εξέφρασαν μέλη του Συλλόγου Φωτογράφων Λάρισας σε συνάντηση που είχαν με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Μάλιστα εξέφρασαν την απορία τους πως θα καταφέρουν τα υποστελεχωμένα αστυνομικά τμήματα να απασχολούν αστυνομικούς για να κάνουν τους φωτογράφους, όταν οι ίδιοι έχουν επενδύσει σε μηχανήματα και κάνουν την δουλειά αυτή με επιτυχία εδώ και χρόνια.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Μποντικούλης: «Πρόκειται για μια κίνηση που αν προχωρήσει θα σημάνει το κλείσιμο αρκετών φωτογραφείων, καθώς η έκδοση φωτογραφιών για διαβατήρια και ταυτότητες αποτελεί ένα σημαντικό έσοδο για τις επιχειρήσεις μας. Έχουμε όλοι μας επενδύσει σε εξοπλισμό για την έκδοση φωτογραφιών ταυτότητας και τώρα ξαφνικά μας λένε να τον πετάξουμε στα σκουπίδια. Είναι δουλειά των αστυνομικών να γίνουν φωτογράφοι; Και πως μια εταιρεία από το εξωτερικό μάλιστα θα έρθει και θα εγκαταστήσει μηχανήματα στα αστυνομικά τμήματα; Με ποιες διαδικασίες;»

Από την πλευρά του ο κ. Κ. Αγοραστός επεσήμανε ότι για το ζήτημα αυτό θα επικοινωνήσει άμεσα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ανέφερε τα εξής: «Το αίτημα των φωτογράφων είναι δίκαιο γιατί είναι ένα αίτημα θέσεων εργασίας, επιβίωσης, άσκησης του δικαιώματος στο επάγγελμα. Το να προμηθευτεί η Αστυνομία με φωτογραφικό εξοπλισμό, όταν έχει ανάγκη για άλλου είδους εξοπλισμό, όπως οχήματα και μέσα προστασίας και σε μια περίοδο που τα οικονομικά του κράτους δεν είναι και τα καλύτερα δυνατά είναι άσκοπο. Το να χρησιμοποιούνται αστυνομικοί για να βγάζουν φωτογραφίες, όταν υπάρχει έλλειψη προσωπικού και να παίρνουν μερίδιο της αγοράς ξένες εταιρίες από τους Έλληνες βιοπαλαιστές δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Το κράτος είναι για να προστατεύει τον κάθε Έλληνα πολίτη ο οποίος τίμια βγάζει το μεροκάματό του και επενδύει στην επιχείρηση του».

Όπως ανέφεραν οι επαγγελματίες του κλάδου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για την Δευτέρα 26/2/2018 και την Τετάρτη 28/2/2018 προσανατολίζονται σε 24ωρη στάση. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη τα μέλη του σωματείου Δημήτρης Γκουσγκούνης και Στέλιος Κωλέττης.

 

Προηγούμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες σε καλλιέργειες με μηλοειδή
Επόμενο άρθρο Αύριο η παρουσίαση των βιβλίων του Παντελή Μπουκάλα