Ειδήσεις

Συνάντηση Εργασίας με τα πρωτοβάθμια σωματεία της ΟΕΒΕ Καρδίτσας


Σε εξαιρετικό κλίμα παρουσία των Διοικητικών Συμβουλίων πρωτοβάθμιων σωματείων της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Απριλίου 2017, συνάντηση εργασίας με το ΚΕΚ ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ στα γραφεία της ΟΕΒΕ Ν. Καρδίτσας, Ανδρέα Παπανδρέου και Κοραή.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των Σωματείων για τις διευρυμένες υπηρεσίες του ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ σε θέματα εκπαίδευσης, υλοποίησης μελετών και ερευνών, πληροφόρησης και συμβουλευτικής μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν τα Σωματεία με βάση τις ανάγκες τους.

Ειδική αναφορά έγινε στο εκπαιδευτικό έργο του Παραρτήματος και οι εκπρόσωποι κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις και τις ανάγκες τους για την νέα προγραμματική περίοδο.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν εκπρόσωποι σωματείων των κλάδων των αρτοποιών, επιπλοποιών-ξυλουργών, ηλεκτρολόγων εγκαταστάσεων, θερμό-υδραυλικών, των συνεργειών αυτοκίνητων, ιδιοκτήτων σχολών οδηγών και ψυκτικών της Ο.Ε.Β.Ε. Καρδίτσας.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα απολογιστικά στοιχεία του εκπαιδευτικού έργου του ΚΕΚ ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ στην πενταετία 2012-2016, κατά την οποία ωφεληθήκαν από δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης προσόντων, συμβουλευτικής, θέσεις μαθητείας σε επιχειρήσεις και παράλληλα από μελέτες, έρευνες γνώμης, συμβουλευτική επιχειρήσεων σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Ως εκπαιδευτικός φορέας της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. το ΚΕΚ & το IME ΓΣΕΒΕΕ έχει ως επίκεντρο της εκπαιδευτικής του δραστηριότητας τους επαγγελματικούς κλάδους που είμαι μέλη της. Οι δράσεις του σχεδιάζονται και υλοποιούνται σε διαρκή συνεργασία με τους συνδικαλιστικούς φορείς (Ομοσπονδίες ή πρωτοβάθμια σωματεία) των επαγγελματοβιοτεχνών.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η δέσμευση όλων των συμμετεχόντων για την ενδυνάμωση των διαδικασιών αμφίδρομης επικοινωνίας.

 

Με εκτίμηση

Για το Γραφείο Τύπου του IME ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Παράρτημα Θεσσαλίας

Υπεύθυνο του Παραρτήματος Θεσσαλίας Κ. Τρύφων Πλαστάρας

 

Προηγούμενο άρθρο Συγχαρητήριο μήνυμα της Περιφερειακής Δ/ντριας Εκπ/σης Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ολοκλήρωση του εμβολιασμού των αλεπούδων κατά της λύσσας στην Π.Ε. Καρδίτσας