Ο Πατριάρχης Μόσχας καλεί τους ηγέτες του κόσμου να υπερασπιστούν την Εκκλησία της Ουκρανίας

Ο Πατριάρχης Μόσχας καλεί τους ηγέτες του κόσμου να υπερασπιστούν την Εκκλησία της Ουκρανίας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστολές σε θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες μέσω των οποίων τους καλεί να υπερασπιστούν την Εκκλησία της Ουκρανίας έστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος. 

Οι επιστολές εστάλησαν προς τους προκαθημένους των τοπικών ορθόδοξων εκκλησιών, τον Πάπα της Ρώμης Φραγκίσκο, τον επικεφαλής της Αγγλικανικής Κοινότητας Αρχιεπίσκοπο Καντέρμπουρι Justin Welby, τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών, τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τους ηγέτες άλλων χωρών και με αυτές ο Πατριάρχης Κύριλλος ενημερώνει σχετικά με την πίεση που ασκούν οι ουκρανικές αρχές στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και την παρέμβαση τους στην εκκλησιαστική ζωή της χώρας.

Όπως αναφέρει η επίσημη σελίδα του Πατριαρχείου Μόσχας «Η παρέμβαση των ηγετών του ουκρανικού κράτους σε εκκλησιαστικές υποθέσεις έχει προσλάβει τη μορφή αδικαιολόγητης πίεσης που ασκείται στους επισκόπους και ιερείς της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, κάτι που με αναγκάζει να μιλήσω για την έναρξη πλήρους δίωξης» δηλώνει ο ρώσος Πατριάρχης, ο οποίος καλεί τους κληρικούς, τους πολιτικούς και τους επικεφαλής των διεθνών οργανισμών να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να προστατεύσουν τους επίσκοπους, ιερείς και το ποίμνιο της Εκκλησίας της Ουκρανίας και να υπερασπιστούν την θρησκευτική ελευθερία που εγγυάται το διεθνές δίκαιο».

Πηγή: orthodoxia.info

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή