Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω χιονιά τα Γρεβενά

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω χιονιά τα Γρεβενά

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις διαδικασίες για την κήρυξη της Περιφερειακής ενότητας Γρεβενών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αποφάσισε ομόφωνα σε έκτακτη συνεδρίασή το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας, προκειμένου ο νόμος Γρεβενών να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι τελευταίες χιονοπτώσεις.

Ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος, πριν από λίγο δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι το χιόνι μέσα στην πόλη των Γρεβενών αυτή την ώρα είναι στα 40 εκατοστά ενώ στα χωριά σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει τα 80 εκατοστά.

«Από αύριο το πρωί θα χρειαστεί άμεσα να αντιμετωπίσουμε προβλήματα όπως η πρόσβαση στα δεκάδες ορεινά χωριά, η διάνοιξη των δρόμων για να φτάσουν οι κτηνοτρόφοι στα ποιμνιοστάσιά τους και ο καθαρισμός των σχολικών μονάδων που έχουν βουλιάξει στο χιόνι».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά, το χιόνι που έφερε η «Υπατία» είναι το περισσότερο από κάθε καιρικό φαινόμενο που έχει πλήξει την περιοχή τις τελευταίες 10 ημέρες.

Η χιονόπτωση είναι τόσο έντονη σε όλα τα σημεία της δυτικής Μακεδονίας που χρειάστηκε σε τρεις περιπτώσεις η επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής Γρεβενών για το απεγκλωβισμό δύο κτηνοτρόφων που είχαν αποκλειστεί στις μονάδες τους, ενώ με ειδικό όχημα της ίδιας υπηρεσίας μεταφέρθηκε από τα ορεινά Γρεβενά μια έγκυος γυναίκα στο νοσοκομείο της πόλης.

Αργά το απόγευμα οι δήμαρχοι όλων των δήμων της Δυτικής Μακεδονίας με αποφάσεις τους, για την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου, ανέστειλαν την λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και την λειτουργία όλων των Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών.

Στο μεταξύ, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης που επικρατεί σ΄ όλη την δυτική Μακεδονία η Περιφερειακή διεύθυνση Αστυνομίας αποφάσισε την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών οχημάτων, με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, στην Εγνατία οδό, από τον κόμβο της Παναγιάς, στο 120.8ο χιλιόμετρο (Α/Κ Παναγιάς) έως το 153ο χιλ. (Δυτικός Α/Κ Γρεβενών) και από το 1ο χλμ. έως 40ο χλμ. της Εθνικής Οδού Γρεβενών – Τρικάλων. Επίσης, την προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας, όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα λοιπά οχήματα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στον Κάθετο Άξονα της Εγνατίας Οδού Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής, από την χ/θ 49,600 (Α/Κ Κορομηλιάς) έως την χ/θ 70,900 (Ι/Κ Κρυσταλλοπηγής).

Αποφάσισε ακόμη την απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, από το 18ο έως 28ο χλμ της Επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου).

Η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο των ΠΕ Γρεβενών, Καστοριάς Φλώρινας και Κοζάνης διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή