Κέρκυρα: Απομακρύνθηκε ο ύποπτος φάκελος που εντοπίστηκε στο ταχυδρομείο

Κέρκυρα: Απομακρύνθηκε ο ύποπτος φάκελος που εντοπίστηκε στο ταχυδρομείο

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απομάκρυνση του φακέλου «ύποπτης τοξικότητας» από το κεντρικό ταχυδρομείο Κέρκυρας, που εντοπίστηκε το πρωί σε θυρίδα, προέβησαν οι αρχές που συνδράμουν στην επιχείρηση που ακολουθεί το Σχέδιο Αντιμετώπισης Χημικών Βιολογικών, Ραδιενεργών και Πυρηνικών Απειλών, που τέθηκε αμέσως σε ισχύ.

Αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, φορώντας την κατάλληλη ειδική στολή, τηρώντας τα απαιτούμενα πρωτόκολλα της επιχείρησης, απομάκρυνε τον ύποπτο φάκελο από το ταχυδρομείο, που απεστάλη από την Ινδία, με παραλήπτη το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Εξάλλου τέσσερα άτομα, που φέρεται ότι είχαν επαφή με τον κλειστό ύποπτο φάκελο, έχουν ήδη μεταφερθεί προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, σε ειδική μονάδα, προκειμένου να υποβληθούν σε ιατρικό έλεγχο.

Ο ύποπτος φάκελος θα αποσταλεί σήμερα στο Χημείο του Κράτους προκειμένου να εξεταστεί το περιεχόμενο του, ενώ το κεντρικό ταχυδρομείο Κέρκυρας θα παραμείνει αύριο κλειστό ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες απολύμανσής του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή