Σούπερ Λίγκα: Κρίσιμη κάθοδος του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη

Σούπερ Λίγκα: Κρίσιμη κάθοδος του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από ένα διάλειμμα μακράς διαρκείας, η Σούπερ Λίγκα ξαναμπαίνει στη ζωή μας με τον γνωστό τρόπο της, με την αναμπουμπούλα μιας δικαστικής διαμάχης, δηλαδή, που έκρινε την τελευταία στιγμή από ποιο σημείο θα ξεκινήσει το πρόγραμμα της νέας χρονιάς.

Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της απρόβλεπτης αποχής των διαιτητών και της προγραμματισμένης εορταστικής άδειας κράτησε σχεδόν έναν μήνα, με την τελευταία αγωνιστική του 2018 να διεξάγεται το τριήμερο 15-17 Δεκεμβρίου και την πρώτη του 2019 αυτό το τριήμερο, 12-14 Ιανουαρίου. Και για να μην ξεχνιόμαστε ότι εδώ είναι… Βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε, μέχρι το ξεκίνημα αυτής της εβδομάδας κανείς δεν ήξερε με ποια σειρά θα ξεκινήσουν οι αγώνες.

Η Σούπερ Λίγκα είχε αποφασίσει να επαναρχίσει το πρωτάθλημα με τη 15η αγωνιστική, την τελευταία του α΄ γύρου που είχε αναβληθεί λόγω της αποχής των διαιτητών, αλλά η προσφυγή του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο ανέτρεψε τα δεδομένα. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει τελικά με τη 16η αγωνιστική και 1η του β΄ γύρου, ενώ η 15η αγωνιστική θα διεξαχθεί εμβόλιμα στις 30 και 31 Ιανουαρίου.

Η πρεμιέρα του β΄ γύρου θα δείξει σε μεγάλο βαθμό αν η μάχη του τίτλου θα έχει μέλλον ή αν θα συνεχιστεί η ξεκούραστη παρέλαση του ΠΑΟΚ, ο οποίος στα 14 πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος μέτρησε 13 νίκες και μόλις μία ισοπαλία. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δοκιμάζεται αύριο στην Τρίπολη κόντρα στην τελευταία ομάδα που τον νίκησε στο πρωτάθλημα, πριν από σχεδόν δέκα μήνες. Ο Αστέρας είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος στην έδρα του, έχει ξεκινήσει επί Παράσχου ένα νικηφόρο σερί 4 αγώνων που τον έφερε από τη ζώνη του υποβιβασμού σε τροχιά Ευρώπης και απειλεί τον πρωτοπόρο με βαθμολογικές απώλειες. Αν ο ΠΑΟΚ ξεπεράσει την αναστάτωση από την ξαφνική φυγή του Πρίγιοβιτς, βρει τρόπο να καλύψει αγωνιστικά το κενό του και αποδράσει με νίκη από την Τρίπολη, θα κάνει ένα μεγάλο άλμα για τον τίτλο. Αν όχι, μπορεί να δώσει το δικαίωμα σε κάποιους να πιστέψουν στο σενάριο της μεγάλης ανατροπής.

Για να εκμεταλλευθεί ο Ολυμπιακός πιθανό στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ, θα πρέπει να νικήσει στη Λιβαδειά στο πρώτο από τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια που θα είχε στο πρόγραμμά του αν δεν μεσολαβούσε η εμβόλιμη 15η αγωνιστική. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι στο -8 και δεν τους αρκεί μόνο να κάνει γκέλες ο πρωτοπόρος. Θα πρέπει οι ίδιοι να κάνουν μια αλάνθαστη πορεία στον β΄ γύρο για να καλύψουν μια τόσο μεγάλη διαφορά, εάν και εφόσον τους δώσει δικαιώματα με δικά του λάθη ο ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ είναι πολύ πίσω για να πιστεύει ότι θα βρει μια ευκαιρία για να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Ξεκινά τον β΄ γύρο από το -14 και με ένα δύσκολο ματς στα Γιάννενα, ενώ ο τρίτος της βαθμολογίας Ατρόμητος έχει να ξεπεράσει ένα δύσκολο εμπόδιο στο Περιστέρι, αυτό του Παναιτωλικού που έχει αρχίσει να φλερτάρει κι αυτός ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Τον ίδιο στόχο έχει και ο Παναθηναϊκός, που υποδέχεται αύριο την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ και θέλει νίκη για να κρατηθεί στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. Ευρωπαϊκές βλέψεις εξακολουθεί να έχει και ο Αρης παρότι έχασε έδαφος τελευταία και για να τις διατηρήσει πρέπει να νικήσει στο «Κλ. Βικελίδης» τη Λαμία που ψάχνει βαθμούς για τη σωτηρία της. Βαθμούς παραμονής αναζητεί και ο ΟΦΗ με αντίπαλο τον Πανιώνιο στο Ηράκλειο, ενώ η Λάρισα με νίκη επί του ουραγού Απόλλωνα στην έδρα της θα πάψει να κοιτά προς τα πίσω και θα αρχίσει να σηκώνει το βλέμμα της ψηλότερα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα (16η αγωνιστική): Σάββατο: 17.15 Λάρισα –Απόλλων (Novasports1), 19.00 Ατρόμητος – Παναιτωλικός (ΕΡΤ), 19.30 ΟΦΗ – Πανιώνιος (Novasports2), ΚΥΡΙΑΚΗ: 17.15 Λεβαδειακός –Ολυμπιακός (Novasports2), 19.00 Παναθηναϊκός – Ξάνθη (ΕΡΤ), 19.30 Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ (Novasports1), ΔΕΥΤΕΡΑ: 19.00 Αρης –Λαμία (ΕΡΤ), ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ (Novasports1).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (15 αγωνιστικές): ΠΑΟΚ 38, Ολυμπιακός 30, Ατρόμητος 28, ΑΕΚ 24, Παναθηναϊκός 22, Παναιτωλικός 21, Αρης 19, Ξάνθη 19, Αστέρας Τρίπολης 18, Πανιώνιος 18, Λάρισα 15, ΠΑΣ Γιάννινα 14, ΟΦΗ 11, Λαμία 11, Λεβαδειακός 8, Απόλλων 5 (σημ.: ο Παναθηναϊκός έχει -6 β., η ΑΕΚ -3 β. και ο ΠΑΟΚ -2 β.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή