Η Χαλκίδα ανεβάζει στροφές!

Η Χαλκίδα ανεβάζει στροφές!

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πόλη των «τρελών νερών», η πόλη του Σκαλκώτα και του Σκαρίμπα, του Παπανικολάου και του Μυταρά, του Ορέστη Μακρή και της Σωτηρίας Μπέλλου είναι μια πόλη κομψή και σύγχρονη. Μια πόλη νέων ανθρώπων, που δημιουργούν με κέφι και γνώση σε πείσμα των χαλεπών καιρών. Θα ήθελα σελίδες και σελίδες για να αναφερθώ στα νέα δημιουργικά επιχειρηματικά επιτεύγματα της Χαλκίδας – δεν είναι άλλωστε και η αρμοδιότητά μου.

Έτσι, θέλω να σας συστήσω σήμερα κάποιους που με τη δραστηριότητά τους υπηρετούν με εξαιρετικό τρόπο το δικό μου κομμάτι ενδιαφερόντων –το εμφιαλωμένο κρασί, τα αποστάγματα, τα κοκτέιλ– και να σας προκαλέσω να τους επισκεφθείτε. Μία ώρα απέχει η Χαλκίδα από την Αθήνα. 

→ Οι καλύτερες επιλογές του ευβοϊκού αμπελώνα, τοπικά τσίπουρα και λικέρ στο φινετσάτο μικρό μπιστρό της οδού Ερμού, το Ginger all day. Ο σεφ-patron Μιχάλης Μιχαηλίδης δημιουργεί λιχουδιές στη μικρή open κουζίνα και παίζει παράλληλα φανταστική μουσική. www. gingerallday.gr

→ Ο Βαγγέλης Μπιθικούκης, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο οικονομικό τμήμα της Νομικής Αθηνών, έκανε μια μεγάλη στροφή, παρακολούθησε μαθήματα μαγειρικής στη Le Monde και πήρε το τιμόνι της ιστορικής οικογενειακής ψαροταβέρνας στο Μπούρτζι της Λαμψάκου. Τα φινετσάτα λευκά κρασιά, τα τσίπουρα και το ούζο των τοπικών παραγωγών συνοδεύουν τις εκλεκτές θαλασσινές δημιουργίες και το «Αλάτι, Γεύσεις της Θάλασσας» είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος να έρθεις μια εκδρομή μέχρι εδώ.

@alatibithikoukis

→ Ο Γιάννης Γραμματικόγιαννης και ο Παναγιώτης Καραπετάκος έστησαν έναν Φάρο στην ακτή της Χαλκίδας, για να μη χάνουν τη ρότα τους οι aficionados των γεύσεων. Ωραίο περιβάλλον, εξαιρετικό φαγητό, κομψή λίστα κρασιών και πίσω από την μπάρα ο Δημήτρης, ο «μάγος» των αναμείξεων! Απλώς δοκιμάστε και πιείτε κι ένα ποτό στην υγειά μου! @Faros10

→ Storeys Foodybar Ghetto 3A. Από τους βετεράνους του χώρου αδελφούς Σπύρου, ένας ολοκαίνουργιος εντυπωσιακός πολυχώρος που ήρθε να σταθεί δίπλα στο αγαπημένο μας οινικό εστιατόριο Πάνθεον, προσφέροντας γευστικές και μουσικές απολαύσεις σε δυνατότερα vibes. Αφού χαζέψετε τον χώρο, δοκιμάστε ενδιαφέροντα κοκτέιλ, καλοδιαλεγμένα κρασιά από την ευβοϊκή παραγωγή και fancy νοστιμιές.

@storeysfoodybarghetto3a

→ O Γιώργος Ζαχαρίας έχει τα ηνία του ιστορικού ουζερί «Τσαφ» και το οδηγεί σε υψηλού επιπέδου γευστικά μονοπάτια, συνοδεύοντας τις νοστιμιές του με μια καλή λίστα λευκών κρασιών και μια μεγάλη ποικιλία, εμφιαλωμένων πάντα, ούζων και τσίπουρων. Τηλ. 6948-180857

→ Μια βραδιά στη Χαλκίδα δεν μπορεί παρά να τελειώσει με ένα ποτό –πολύ καλό ποτό– ή ένα ποτήρι επώνυμο κρασί στο Bogart. Ο ιδιοκτήτης, Βασίλης Νικολάου, παθιασμένος με τη μουσική, αναλαμβάνει τα πλατό και φεύγουμε μαζί του! @Bogart the Bar ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή