Περ. Κρήτης: 260.000 για αντικατάσταση της «φονικής» διάβασης στις Μοίρες Ηρακλείου

Περ. Κρήτης: 260.000 για αντικατάσταση της «φονικής» διάβασης στις Μοίρες Ηρακλείου

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 260 χιλιάδες ευρώ χρηματοδότησε η περιφέρεια Κρήτης το δήμο Φαιστού, για την κατασκευή κιβωτοειδούς οχετού στον αναδασμό Μοιρών Ηρακλείου, προκειμένου να αντικατασταθεί η υφισταμένη «Ιρλανδική» διάβαση, η οποία εξυπηρετεί κυρίως τα παρακείμενα αγροτεμάχια.

Πρόκειται για το σημείο στον Γεροπόταμο που επιχείρησαν να διασχίσουν οι τέσσερις άτυχοι επιβάτες, του μοιραίου οχήματος, που εντοπίστηκαν νεκροί χθες το μεσημέρι.

Φορέας υλοποίησης του έργου, λόγω αρμοδιότητας ορίσθηκε ο δήμος Φαιστού, προϊσταμένη αρχή το δημοτικό συμβούλιο, με διευθύνουσα υπηρεσία την Διεύθυνση Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων του δήμου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδακης, σημείωσε ότι «Η Κρήτη και το Ηράκλειο πενθεί τους αδικοχαμένους συμπολίτες μας, τη μνήμη των οποίων τιμούμε, γι' αυτό και ο χρόνος δεν προσφέρεται για άγονες συζητήσεις για τις «αρμοδιότητες».

Η συζήτηση αυτή πρέπει να γίνει τις προσεχείς ημέρες στα θεσμοθετημένα όργανα πρωτίστως, με την παρουσία των μέσων ενημέρωσης, όπως γίνεται άλλωστε κάθε φορά».

Επιπλέον ο κ. Κουκιαδάκης επισήμανε: «Οι περιφερειακές ενότητες, ως καθολικοί διάδοχοι των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, είναι γνωστό ότι έχουν την ευθύνη της μελέτης, κατασκευής συντήρησης και σήμανσης των επαρχιακών δρόμων και όχι των αγροτικών».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή