Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε ληστείες σε Αττική και Λαμία

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε ληστείες σε Αττική και Λαμία

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συλλήψεις τριών ατόμων προχώρησε το τμήμα ασφαλείας Λαμίας για ένοπλες ληστείες από τις οποίες, δύο έγιναν στην Αττική, στην Εκάλη και στο Μαρούσι, και μία στη Λαμία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει συμμορία διαπράττοντας ληστείες όπως επίσης κλοπές και πλαστογραφίες, ενώ εμπλέκονται και σε κυκλώματα αγοροπωλησίας αρχαιοτήτων.

Η αστυνομία προχώρησε στην εξάρθρωση της σπείρας την περασμένη Παρασκευή μετά από πολύμηνη παρακολούθηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τρεις δράστες, μεταξύ των οποίων και 51χρονος Λαμιώτης επαγγελματίας, φορώντας κουκούλες την 1 Μαρτίου 2018, με απειλή όπλου πήραν χρηματικό ποσό από εργολάβο στο κέντρο της Λαμίας, αφού πρώτα του πήραν τα κλειδιά, μπήκαν στο σπίτι του, ακινητοποίησαν τη σύζυγό του, ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους και μαζί με τα χρήματα πήραν και διάφορα κοσμήματα.

Νωρίτερα, στην Αττική, στις 12 Φεβρουαρίου 2018 στην περιοχή της Εκάλης, οι δύο από τους τρεις δράστες, πάλι φορώντας κουκούλες, είχαν πάρει από γυναίκα έξω από το σπίτι της, τσάντα που περιείχε χρηματικό ποσό.

Στο Μαρούσι, στις 27 Φεβρουαρίου 2018 είχαν ακινητοποιήσει όχημα κλείνοντας τον δρόμο στον οδηγό με κάδους απορριμμάτων, ενώ ένας από τους δράστες είχε πυροβολήσει το τζάμι του αυτοκινήτου και ο άλλος πήρε μια τσάντα από το αυτοκίνητο, μέσα στην οποία υπήρχε μεγάλο χρηματικό ποσό σε ευρώ και δολάρια.

Οι τρεις συλληφθέντες προσήχθησαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Λαμίας για να παραπεμφθούν στον Ανακριτή Λαμίας όπου θα προσέλθουν την Τετάρτη το πρωί. Οι συνήγοροι τους σε δηλώσεις τους κράτησαν αποστάσεις για να μελετήσουν τη δικογραφία σημειώνοντας ότι το μοναδικό στοιχείο που υπάρχει στην ογκωδέστατη δικογραφία είναι οι καταγραφές της αστυνομίας σε διαλόγους από την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να φωτιστεί όλη η δράση της συμμορίας καθώς πιστεύουν ότι υπάρχουν εμπλοκές και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή