Περιοδεία Στ. Θεοδωράκη στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές των Χανίων

Περιοδεία Στ. Θεοδωράκη στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές των Χανίων

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aυτοψία στους τόπους όπου προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου, στα Χανιά, πραγματοποίησε ο Σταύρος Θεοδωράκης και στελέχη του Ποταμιού το πρωί της Δευτέρας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, συνοδευόταν από τον Δήμαρχο Κισσάμου Θεόδωρο Σταθάκη, ο οποίος του έδειξε τα πιο προβληματικά σημεία στον δήμο Κισσάμου.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο κ. Σταθάκης συμφώνησαν ότι: «οι εμβαλωματικές παρεμβάσεις των συνεργείων του Δήμου έχουν διορθώσει πολλά από τα προβλήματα. Η Κίσσαμος όμως δεν θα επανέλθει στην προτέρα κατάσταση εάν δεν υπάρξει δυναμική παρέμβαση τόσο της περιφέρειας, όσο και του Υπουργείου Δημοσίων Έργων».

Στις 12 το μεσημέρι, ο Σταύρος Θεοδωράκης, παρακολούθησε την έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στον Δήμο Χανίων στην οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στα Χανιά από την θεομηνία

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι ο «στόχος είναι κοινός, να επουλωθούν γρήγορα οι πληγές και να μην χαθεί η τουριστική περίοδος του 2019». Μετά το τέλος της συνεδρίασης προχώρησε στην εξής δήλωση στους δημοσιογράφους:

«Πρέπει οι Δήμοι, η Περιφέρεια και κυρίως η κεντρική διοίκηση, τα υπουργεία να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Εάν αυτό δεν συμβεί τα Χανιά θα περάσουν ένα άσχημο καλοκαίρι. Και όχι μόνοι οι Χανιώτες αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες που τα επισκέπτονται. Πρέπει λοιπόν να ξεπεράσουμε τις συνήθεις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, να ληφθούν κεντρικές αποφάσεις, να έχουν τη συναίνεση όλων μας, να μην υπάρχει αντιπολιτευτική μικροπολιτική για να δούμε ποια έργα μπορούμε να κάνουμε τις επόμενες 20 με 40 μέρες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή