Η Μάνδρα, τα κονδύλια και η Περιφέρεια

Η Μάνδρα, τα κονδύλια και η Περιφέρεια

Κύριε διευθυντά

Οπως πιθανώς ενθυμείσθε την άνοιξη του 2015, με συντονιστή τον τότε υφυπουργό Οικονομικών Δημ. Μάρδα, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση όλων των διαθεσίμων ρευστών πόρων των περιφερειών της χώρας και των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων. Εντύπωση μου είχε προκαλέσει το ύψος της συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής, η οποία ανήρχετο σε εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ, αν ενθυμούμαι καλώς.

Αναπόφευκτος λοιπόν υπήρξε ο συνειρμός κατόπιν της ανακοίνωσης του εισαγγελικού πορίσματος για τις καταστροφές της Μάνδρας, στο οποίο διατυπώνεται ότι, καίτοι η Μάνδρα είχε ήδη πληγεί σφοδρά το 2014 και η εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων αποτελούσε άμεση προτεραιότητα, κανένα έργο δεν εξετελέσθη από την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, όταν μάλιστα υπήρχαν και οι απαραίτητες μελέτες αλλά –κυρίως– και τα κονδύλια.

Είναι λοιπόν απαράδεκτες οι δικαιολογίες, όταν κονδύλια προοριζόμενα για επείγοντα έργα διατίθενται για κομματικούς σκοπούς και για να εκθρέψουν πολιτικές αυταπάτες.

Χρηστος Λαμπροπουλος, Πολιτικός Μηχανικός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή