Ο ΔΗΚΤΗΣ (30/03/19)

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταγγελία των δανείων του ομίλου Μαντωνανάκη

Σχέδιο για την, διά της πώλησης, αξιοποίηση ξενοδοχειακού συγκροτήματος του ομίλου Μαντωνανάκη στην Ελούντα της Κρήτης, με στόχο να μειωθεί ο δανεισμός του ομίλου, που ξεπερνά τα 350 εκατ. ευρώ, φέρονται να επεξεργάζονται οι πιστώτριες τράπεζες Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς. Προκειμένου να θέσουν σε κίνηση τους συγκεκριμένους σχεδιασμούς, προχώρησαν στην καταγγελία των δανείων του ομίλου Μαντωνανάκη την Πέμπτη. Από την πλευρά του επιχειρηματία σημειώνεται ότι «η καταγγελία των δανείων έγινε κατά παράβαση του stand still agreement και είναι παράνομη και άνευ νομικών συνεπειών». Ο όμιλος Μαντωνανάκη έχει ήδη προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια για την αναγνώριση της ακυρότητας της πράξης αυτής και για την αποκατάσταση της νομιμότητας, και η σχετική συζήτηση θα γίνει τη Δευτέρα. Η καταγγελία των δανείων ήρθε παρά τις θετικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου στην αντιδικία του ομίλου με την ΕΤΑΔ για το Grand Resort στο Λαγονήσι.

Η ημερομηνία των εκλογών καθορίζει τις αντικειμενικές

Από την ημερομηνία των εκλογών θα κριθεί και η ημερομηνία ανακοίνωσης των νέων αντικειμενικών αξιών, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομικών σκέφτονται να μην χρησιμοποιήσουν φέτος τους εκτιμητές. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, στο ΥΠΟΙΚ έχουν ήδη επεξεργαστεί τις εισηγήσεις της περασμένης χρονιάς και η διαδικασία αναπροσαρμογής είναι έτοιμη. Αν αποφασιστεί ότι οι εθνικές κάλπες θα στηθούν τον Οκτώβριο, τότε αμέσως μετά τις εκλογικές αναμετρήσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση και την Ευρωβουλή θα πρέπει να αναμένονται οι ανακοινώσεις για τις νέες τιμές ζώνης.

Προσύμφωνο για τέσσερα ακίνητα από την Grivalia

Η Grivalia Properties ανακοίνωσε την υπογραφή προσυμφώνου για την απόκτηση τεσσάρων ακινήτων, δύο εκ των οποίων στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το χαρτοφυλάκιο ακινήτων που είχε η επενδυτική εταιρεία Helens Re από το Κατάρ, στα οποία είναι μισθώτρια η «Σκλαβενίτης». Τα δύο βρίσκονται στην Αττική (σε Αλιμο και Νέα Ιωνία) και τα άλλα δύο στη Θεσσαλονίκη (στην Πυλαία και τη Ν. Ευκαρπία). Η Helens Re είχε προσπαθήσει να πουλήσει το χαρτοφυλάκιο και στο τέλος του 2017. Τα απέκτησε το 2014 έναντι 116 εκατ. ευρώ.

Επίσκεψη Στάινιτς στο Stena DrillMAX

Το μεγάλο ενδιαφέρον του Ισραήλ για το γεωτρητικό πρόγραμμα της Energean αναδεικνύει η επίσκεψη του υπουργού Ενέργειας δρος Γιουβάλ Στάινιτς, συνοδευόμενου από τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Ενέργειας Ούρι Αντίρι, στο γεωτρύπανο Stena DrillMAX, το οποίο εκτελεί τη γεώτρηση της Energean στο Βόρειο Καρίς στη θάλασσα του Ισραήλ. Η γεώτρηση είναι η πρώτη στο Ισραήλ που στοχεύει σε νέα ανακάλυψη (έως 1,3 τρισ. κυβικά πόδια αερίου) από το 2013 και μετά, και ο δρ Στάινιτς ενημερώθηκε για την πορεία της από τον διευθύνοντα δύμβουλο της Energean Μαθιό Ρήγα και τον country manager της Energean στο Ισραήλ Σαούλ Ζέμαχ.

Το άλλο πρόσωπο του κ. Κουβαρά

Ενα διαφορετικό πρόσωπο είδαν οι παριστάμενοι στην πρόσφατη έκτακτη γενική συνέλευση της «Αβαξ», όσον αφορά τον συνήθως «δωρικό» τρόπο έκφρασης του Κωνσταντίνου Κουβαρά, επί δεκαετίες ηγετικού στελέχους της κατασκευαστικής εταιρείας «Αβαξ» (και μετέπειτα J&P Αβαξ) και νυν αναπληρωτή προέδρου & εντεταλμένου συμβούλου του ομίλου. Ο κ. Κουβαράς ήταν εμφανώς φορτισμένος συγκινησιακά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους μετόχους της εισηγμένης, με αφορμή την απαλοιφή της J&P από την επωνυμία της εταιρείας, η οποία πλέον θα ονομάζεται Αβαξ Α.Ε. Εξηγώντας τη συγκίνησή του αργότερα, ο κ. Κουβαράς επισήμανε τον συμβολικό ρόλο της κίνησης αυτής, που ταυτόχρονα με την επιστροφή στις «ρίζες» για την εταιρεία, σηματοδοτεί κι ένα νέο ξεκίνημα, μακριά από τη μέχρι πρότινος μητρική J&P Overseas. Η τελευταία κατέρρευσε υπό το βάρος της εσωτερικής έριδας μεταξύ των βασικών μετόχων και ιδίως της οικογένειας Παρασκευαΐδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή