Αυλαία για το 9ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας

Αυλαία για το 9ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυλαία έριξε απόψε το 9ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις για την επιχειρηματικότητα και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων.

Το πολυσυνέδριο που ξεκίνησε από την Παρασκευή 29 Μαρτίου και διήρκεσε 3 ημέρες, διεξήχθη στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών και προσέλκυσε το ενδιαφέρον χιλιάδων νέων επαγγελματιών οι οποίοι είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε δεκάδες ομιλίες και workshop για να αποκτήσουν τις πληροφορίες που τους ενδιέφεραν.

Αυλαία για το 9ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας-1

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός των συνέδρων ξεπέρασε το περσινό ρεκόρ των 5.500, γεγονός που ικανοποίησε ιδιαίτερα τους διοργανωτές.

«Ήταν ένα Πανόραμα καλύτερο από κάθε άλλη φορά. Οι δύο όροφοι που χρησιμοποιήσαμε για πρώτη φορά, μας προσέφεραν μεγαλύτερη λειτουργικότητα και δυνατότητα να φιλοξενούμε περισσότερο κόσμο», δήλωσε στο kathimerini.gr ο εμπνευστής του συνεδρίου, καθηγητής Ιορδάνης Λαδόπουλος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη στήριξη των εταιρειών αλλά και το ενδιαφέρον των νέων: «Έχουμε τη στήριξη πολλών εταιρειών σε αυτή την προσπάθεια την οποία φαίνεται πως οι νέοι την έχουν αγκαλιάσει. Του χρόνο πάμε για το 10ο Πανόραμα.

Αυλαία για το 9ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας-2

Και την Κυριακή η παρουσία των νέων επαγγελματιών στους χώρους του Μεγάρου Συνεδριακού Κέντρου ήταν έντονη. Από τις 11:30 το πρωί όπου και ξεκίνησαν οι πρώτες ομιλίες οι αίθουσες ήταν γεμάτες, με τους παρευρισκόμενους να γεμίζουν τη μεγάλη αίθουσα Σκαλκώτα το μεσημέρι όπου και παρακολούθησαν ένα θεατρικό δρώμενο με θέμα το LinkedIn, από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, Δημήτρη Τσαμάκο, τους ηθοποιούς-θεατρολόγους, Λία Ζάιου και Χρήστο Παγκαλά, την Έθελ Αγγελάτου (LinkedIn Trainer & Consultant) και την Χρύσα Μπένου (HR Bussines Partner της UniSystems SA).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι νέοι επαγγελματίες και για τη συζήτησή που αφορούσε την αγροδιατροφική επανάσταση, τις προκλήσεις αλλά και τις επαγγελματικές δεξιότητες της νέας εποχής.

Ο δημοσιογράφος της Καθημερινής και Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού Agricola, Νίκος Φιλιππίδης, συντόνισε τις παρουσιάσεις από τον Γιώργο Βαρβαρέλη (CEO & Founder της Augmenta), τον Απόστολο Κλοντζάρη (Γενικός Διευθυντής Τομέα Επιστήμης Γεωργίας Ελλάδας & Κύπρου της Βayer Ελλάς ΑΒΕΕ), τον παραγωγό Χρήστο Κωνσταντινίδη και τον Θέμη Χριστοφίδη, (Talent, Organizational Development & Inclusion Manager της Bayer.).

Αυλαία για το 9ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας-3

Ασφυκτικά γεμάτη ήταν η αίθουσα MC3 του Μεγάρου για την ομιλία του συγγραφέα Στέφανου Ξενάκη, ο οποίος μέσα από 13 ιστορίες που παρέθεσε ευαισθητοποίησε το κοινό επισημαίνοντας την αξία του να προσπαθείς και να επιμένεις για την επίτευξη των στόχων και την εκπλήρωση των ονείρων σου.

Το τριήμερο πολυσυνέδριο ολοκληρώθηκε πανηγυρικά με την τελευταία συζήτηση στη μεγάλη αίθουσα Σκαλκώτα. Ο καθηγητής Ιορδάνης Λαδόπουλος παρουσίασε την τελευταία συζήτηση η οποία αφορούσε συνολικά τις ευκαιρίες που δημιουργεί η κρίση στη νέα γενιά, με συμμετέχοντες τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Παύλο Τσίμα, τον CEO της Chipita Σπύρο Θεοδωρόπουλο και τρεις νέους επαγγελματίες.

Αυλαία για το 9ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας-4

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή