Κύπρος: Σπιθαμή προς σπιθαμή ψάχνουν την 6χρονη στη λίμνη Μεμί (βίντεο)

Κύπρος: Σπιθαμή προς σπιθαμή ψάχνουν την 6χρονη στη λίμνη Μεμί (βίντεο)

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου επικεντρώνονται σήμερα οι έρευνες της Αστυνομίας σε μια προσπάθεια εντοπισμού της σορού της 6χρονης κόρης της Marry Rose από τις Φιλιππίνες, η σορός της οποίας εντοπίστηκε στο φρεάτιο του Μεταλλείου του Μιτσερού.

Λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι, τα μέλη της ΕΜΑΚ μπήκαν στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο με τις φουσκωτές βάρκες, ενώ επιστρατεύθηκε και η ρομποτική κάμερα για την έρευνα στα «κρίσιμα σημεία» για τα οποία είχε μιλήσει χθες Δευτέρα ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας. «Τα κρίσιμα σημεία είναι αυτά με βλάστηση η οποία ίσως κρύβει κάτι και πρέπει να διερευνηθεί σπιθαμή προς σπιθαμή» δήλωσε σήμερα ο  κ. Τράγκολας ο οποίος συμπλήρωσε ότι οι σημερινές έρευνες στη λίμνη θα συνεχιστούν μέχρι αργά το απόγευμα.

Ο διευθυντής της Πυροσβεστικής τόνισε ότι η μορφολογία του εδάφους έξω από το νερό επεκτείνεται και μέσα στο νερό «κι’ αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που χρησιμοποιούμε μηχανικά μέσα τα οποία δίνουν μια αρκετά καλή εικόνα και αν υπάρχει οτιδήποτε θα το δείξει».

Τα μέλη της ΕΜΑΚ έφθασαν στη λίμνη γύρω στις 09:30 το πρωί, μαζί με μέλη ιδιωτικής εταιρείας που διαθέτει τη ρομποτική κάμερα. Εάν δεν προκύψει αποτέλεσμα με την χρήση του συγκεκριμένου τρόπου έρευνας, η επιχείρηση θα συνεχιστεί με άλλον εξοπλισμό, ο οποίος δεν είναι ανακοινώσιμος, για την ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, για τις αυριανές έρευνες θα χρησιμοποιηθεί σκάφανδρο, όπως είχε γράψει από τη Δευτέρα η «Κ». 

Σε μια παράλληλη εξέλιξη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στήριξης στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό από ειδικούς. Οι έρευνες με την ρομποτική κάμερα, αλλά και μια μικρότερη με δυνατότητα διείσδυσης μέσα από τα διάφορα εμπόδια, θα συνεχίσουν την Τετάρτη, για πιθανή ανεύρεση και άλλων πτωμάτων. Ο κ. Τράγκολας ξεκαθάρισε και σήμερα ότι κανένας δεν θα κατεβεί μέσα στο φρεάτιο στο Μιτσερό, το οποίο είναι γεμάτο με νερό.

Ο 35χρονος αξιωματικός της ΕΦ πέρασε την πύλη του στρατοπέδου όπου υπηρετούσε με την συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Τρίτης, τέσσερα οχήματα της δύναμης, έφτασαν για να προβούν σε εξονυχιστικό έλεγχο στο γραφείο του παρουσία του. Ο ίδιος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, φαινόταν εντελώς ψύχραιμος, χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις.

Οπως δήλωσε άνδρας που υπηρετεί στην ίδια μονάδα μαζί με τον 35χρονο ύποπτο, επρόκειτο για έναν άνθρωπο ήσυχο και λιγομίλητο. Μάλιστα ο 35χρονος ύποπτος την Τρίτη 16 Απριλίου δύο μέρες μετά τον εντοπισμό του πρώτου πτώματος, πήγε κανονικά στην υπηρεσία του σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Σημειώνουν ωστόσο ότι ο 35χρονος μετά τον χωρισμό του ήταν ανήσυχος, εξέλιξη που συζητούσαν στο στρατόπεδο.

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου, 24news

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή