Διπλή αποστολή του Πάρκου Ανακύκλωσης στα Ιωάννινα

Διπλή αποστολή του Πάρκου Ανακύκλωσης στα Ιωάννινα

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη δημιουργία ενός νέου ρεκόρ Γκίνες στην ανακύκλωση συσκευών, θέλουν οι άνθρωποι του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Ιωαννίνων να συνδέσουν την εγκαινίαση της λειτουργίας του.

Τα εγκαίνια του πάρκου τέλεσε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος. Το πάρκο δημιουργήθηκε από το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτική Ανακύκλωση σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και τον φιλανθρωπικό οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή». Από την Τρίτη 30 Απριλίου έως τις 8 π.μ. της Κυριακής 5 Μαΐου είναι σε εξέλιξη προσπάθεια δημιουργίας νέου παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες στην ανακύκλωση συσκευασιών, αποτελώντας το πρώτο αντίστοιχο ρεκόρ Γκίνες στην Ευρώπη!

Στην ομιλία του ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε ότι «σε δύο σημεία του Ευαγγελίου, ο Χριστός απευθυνόμενος σε όλους τους ανθρώπους, αλλά ιδιαίτερα σε όσους έχουν την ιερή εργασία μέσα στον χώρο της Εκκλησίας, τόνισε ότι τα χαρίσματα δίνονται σε όλους τους ανθρώπους και έχουμε την υποχρέωση να τα αναπτύξουμε, να τα κάνουμε πολλά. Εδώ δεν μας λέει τι είναι αυτή η ανάπτυξη – είναι μια δυνατότητα, ώστε ο καθένας να μπορεί να απλώσει τα φτερά του μέχρι εκεί που μπορεί. Βάζει, όμως, έναν περιορισμό. Αυτά τα τάλαντα καλούμαστε να τα αυξήσουμε με τον όρο ότι το κάνουμε για τους άλλους ανθρώπους και όχι για να ικανοποιήσουμε τον εαυτό μας».

Κατόπιν, ο κ. Ιερώνυμος μιλώντας για την ανακύκλωση προσέθεσε πως «υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τα θεωρούν περιττά όλα αυτά. Σε αυτούς έχουμε τη δυνατότητα και την προτροπή να τους προσκαλέσουμε να έρθουν και αυτοί, αλλά πάντοτε αυτή η κατηγορία των ανθρώπων βρίσκει τα δικά της επιχειρήματα τα οποία ντύνουν και με ιερό χιτώνα. Ακούσαμε σήμερα “μετά μίαν και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού”. Αφήστε τους, λοιπόν, αυτοί θα συνεχίσουν το έργο τους, είτε στην κοινότητα είναι είτε στην περιφέρεια ή οπουδήποτε αλλού, θα έχουν τα δικά τους τα σχόλια. Και μέσα στην Εκκλησία; Και μέσα την Εκκλησία». Ο μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «ο χώρος αυτός σχεδιάζεται να γίνει ένα σχολείο, ένα κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανακύκλωσης». Αναφέρθηκε στην ιστορία της δραστηριότητας αυτής και στην έναρξη της πρωτοβουλίας, επισημαίνοντας ότι η ενέργεια αυτή προχώρησε με τη συμβολή όλων και έχει αναδειχθεί σε κίνημα.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο μητροπολίτης Αρτης κ. Καλλίνικος, ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Αποστολή» και διοικητής του Αγίου Ορους Κωστής Δήμτσας, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Παύλος Ραβάνης, βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή