Μακραίνει η λίστα θανάτου στον πόλεμο ανθρώπων της νύχτας

Μακραίνει η λίστα θανάτου στον πόλεμο ανθρώπων της νύχτας

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θύμα στον πόλεμο της νύχτας έπεσε, όπως όλα δείχνουν, ο Παναγής Σ., που το βράδυ της Τρίτης δολοφονήθηκε στον Πειραιά. Είχε μόλις σταθμεύσει τη μοτοσικλέτα του στην είσοδο πολυκατοικίας στην οδό Κατσαντώνη, όταν οι επιβάτες ενός κλεμμένου OPEL άνοιξαν πυρ εναντίον του πυροβολώντας τον με καλάσνικοφ. Ο 54χρονος βρέθηκε πεσμένος μπρούμυτα στην είσοδο του κτίσματος, μέσα σε μια λίμνη που σχημάτιζε το αίμα του και το λάδι μιας δεξαμενής που χτυπήθηκε από τις σφαίρες των δολοφόνων. Οι δράστες ήταν μάλλον δύο. Ο ένας καθόταν στη θέση του οδηγού και ο δεύτερος, που κρατούσε το καλάσνικοφ, πιθανολογείται ότι καθόταν πίσω προκειμένου να μπορεί να στοχεύσει καλύτερα. Μετά την επίθεση, πυρπόλησαν το αυτοκίνητο στην οδό Βλαχάκη, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων, και διέφυγαν πιθανόν με μηχανή παίρνοντας μαζί τους το όπλο του φόνου. Οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας που έσπευσαν στο σημείο, βρήκαν στο πεζοδρόμιο δύο κάλυκες από σφαίρες καλάσνικοφ. Οι υπόλοιποι πιθανολογείται ότι θα βρεθούν στο εσωτερικό του καμένου αυτοκινήτου, που ήδη από το βράδυ της Τρίτης έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εξερεύνηση.

Το OPEL είχε κλαπεί προ διμήνου από το Χαλάνδρι και οι πινακίδες κυκλοφορίας του ήταν πλαστές. Ο 54χρονος ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Μαζί με ένα –ηχηρό σήμερα– όνομα της νύχτας, εις βάρος του οποίου έγινε τον Νοέμβριο του 2018 απόπειρα δολοφονίας στον Πειραιά, είχαν εμπλακεί σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς της Τροχαίας στην Πελοπόννησο. Επιστρέφοντας από τη Νεάπολη Λακωνίας, όπου είχαν πυρπολήσει καφετέρια, έπεσαν σε μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. και πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών, χωρίς ωστόσο να τους τραυματίσουν. Εις βάρος τους εκδόθηκε ένταλμα και μερικά χρόνια αργότερα, ο «κάβουρας», όπως ήταν το ψευδώνυμό του, συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή. Μετά την αποφυλάκισή του φέρεται να ενεπλάκη σε ένοπλες ληστείες ανάμεσα στις οποίες και αυτή σε πρακτορείο διανομής Τύπου το 2006 στου Ρέντη, με λεία 260.000 ευρώ. Το 2010 έγινε απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του στο Αιγάλεω, τη στιγμή που μετέφερε το ανήλικο παιδί του στο σχολείο. Παρότι είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι κατάφερε να επιβιώσει.

Το τελευταίο διάστημα οι ερευνητές της Ασφάλειας είχαν διερευνήσει το ενδεχόμενο εμπλοκής του σε δολοφονίες μπράβων στο πλαίσιο της μάχης για την επικυριαρχία στη νύχτα, δίχως να καταλήξουν σε συγκεκριμένα ευρήματα. Στα περιστατικά για τα οποία είχε ερευνηθεί τυχόν ανάμειξή του συγκαταλέγονται οι φόνοι του Β. Γρίβα και του Μ. Καραγιάννη και οι δύο μέλη στο παρελθόν της μιας από τις πιο ισχυρές ομάδες «νονών» της Αθήνας. Κατά μια αξιοσημείωτη σύμπτωση ο Γρίβας είχε δολοφονηθεί τη στιγμή που μετέφερε τον ανήλικο γιο του στο σχολείο του στα Γλυκά Νερά. Ο Καραγιάννης είχε δολοφονηθεί στο Παλαιό Φάληρο, τη στιγμή που έβγαινε από το σπίτι όπου διέμενε με τη σύντροφό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή