Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο μία εβδομάδα πριν την κάλπη

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο μία εβδομάδα πριν την κάλπη

4' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επτά ημέρες απομένουν μέχρι την διεξαγωγή των Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου με την πολιτική αντιπαράθεση να κορυφώνεται. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοκληρώνει την διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη με την κεντρική του ομιλία στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει στον Πειραιά.

Ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στις 7.30 το απόγευμα ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η ομιλία του θα επικεντρωθεί στο μήνυμα και το δίλημμα των ευρωεκλογών.

«Η ΝΔ θα μειώσει τον ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα της εστίασης»

«Εμείς θα μειώσουμε τον ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα κανονικά, όπως ίσχυε παλιά». Αυτή ήταν η απάντηση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη σε πολίτη ο οποίος διαμαρτυρήθηκε ότι η επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση δεν αφορά σε προϊόντα όπως είναι ο καφές, το τσάι και τα αναψυκτικά, στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Κρήτη.

Μιλώντας από το Σπήλι Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, εστίασε στην ανάγκη να ενισχυθούν από την επίσημη Πολιτεία όλοι οι ορεινοί δήμοι της χώρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία και το όραμά της, και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, από τη θέση του πρωθυπουργού μόλις βρεθώ, να γνωρίζετε όλοι σας, ότι η στήριξη μου προς τις τοπικές κοινωνίες στις ορεινές κοινωνίες όπως το Σπήλι θα είναι αμέριστη.

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο μία εβδομάδα πριν την κάλπη-1

«Να ξέρετε ότι στηρίζομαι σε σας και έχω θέσει ένα πολιτικό προσωπικό στόχο και στοίχημα: Να πετύχουμε πολιτικά την επόμενη Κυριακή στην ευρωκάλπη κάτι που δεν είχε καταφέρει να πετύχει ούτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το ’89 και ’90. Να είναι όλη η Κρήτη γαλάζια».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στο δημαρχείο Σπηλίου έκανε λόγο για το οδοιπορικό σε όλη την Ελλάδα και στην Κρήτη, με στόχο να γνωστοποιήσει σε όλους τους Έλληνες την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να αλλάξει την Ελλάδα: Στην ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, ψηφίζουμε όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά για την πατρίδα.

Πρέπει να σταλεί το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Ζητώ τη στήριξή σας ώστε να μπορέσουμε την επόμενη μέρα, από θέση ευθύνης, να σταθούμε κοντά στα δικά σας προβλήματα.

Αλ. Τσίπρας: Εφτασε η ώρα να ξαναβγεί μπροστά η Ελλάδα των πολλών

Εφτασε η ώρα να ξεσπάσει η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, έφτασε η ώρα να ξαναβγεί μπροστά η Ελλάδα των πολλών, είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης στην Κοζάνη.

Ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους τόνισε πως στις εκλογές της 26ης Μαΐου έχουν δυο επιλογές: «Ή θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης, στο σχέδιο αποκατάστασης των αδικιών και ανάτασης της οικονομίας ή θα ανοίξουν την κερκόπορτα στο παρελθόν, για να σαρώσει τις κατακτήσεις και τις νίκες μας».

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο μία εβδομάδα πριν την κάλπη-2

Ο πρωθυπουργός απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, που δήλωσε ότι είναι με τους πολλούς και παρατήρησε:

«Λέει ο κ. Μητσοτάκης «εγώ δεν είμαι με τους πολλούς, είμαι με όλους τους Έλληνες». Και εγώ σήμερα αναρωτιέμαι από εδώ, από τη Κοζάνη. Δηλαδή από την 7μερη εργασία θα κερδίσουν όλοι οι Έλληνες; Από την κατάργηση του 8ωρου θα κερδίσουν όλοι οι Έλληνες; Από το ξεπούλημα της δημόσιας υγείας και το ντιλ χάριν της ιδιωτικής ασφάλισης θα κερδίσουν όλοι οι Έλληνες; Με τους κλινικάρχες και τους μεγαλοϊδιοκτήτες των διαγνωστικών κέντρων θα κερδίσουν όλοι οι Έλληνες;

Φ. Γεννηματά: Δεν χαρίζουμε ούτε μία ψήφο σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Από το Ηράκλειο της Κρήτης όπου μίλησε απόψε σε συγκέντρωση του Κινήματος Αλλαγής, η Φώφη Γεννηματά, κάνοντας συχνές αναφορές στους στενούς ιστορικούς δεσμούς της Κρήτης με τη προοδευτική δημοκρατική παράταξη ζήτησε την ψήφο στο ΚΙΝΑΛ καθώς, όπως είπε «θα σηκωθούμε πολύ ψηλότερα. Με την ψήφο σας στις 26 Μάη. Δεν χαρίζουμε ούτε μία ψήφο στον Τσίπρα και στον Μητσοτάκη».

Αναφέροντας ότι οι προοδευτικοί πολίτες ανταποκρίνονται στο κάλεσμα η κ. Γεννηματά τόνισε ότι το μήνυμα είναι ένα: ψήφος αλλαγής για την Ευρώπη και την Ελλάδα εκφράζοντας έτσι την πεποίθηση ότι το Κίνημα Αλλαγής θα είναι η έκπληξη των εκλογών.

«Όλο και περισσότεροι Έλληνες και Ελληνίδες αντιλαμβάνονται ότι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «…δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που αηδιασμένοι από την εικόνα της πολιτικής αρένας προσανατολίζονται στην αποχή. Οφείλουμε να τους μιλήσουμε και να τους πείσουμε . Κομμένη η πλάκα της αποχής που λένε και οι νέοι μας».

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο μία εβδομάδα πριν την κάλπη-3

«Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που στήριξαν μαζικά τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα διαψεύδονται οικτρά οι ελπίδες τους. Τους απλώνουμε το χέρι για να προχωρήσουμε μαζί. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που ενώ ανήκουν παραδοσιακά στη δημοκρατική παράταξη αναζητούν στο πρόσωπο του Μητσοτάκη σωτηρία από τον Τσίπρα, αγνοώντας στην αγωνία τους ότι αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου αδιεξόδου. Με όλους αυτούς συναντιόμαστε ξανά», επεσήμανε απευθυνόμενη στους πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επέκρινε επίσης αυστηρά όσους επέλεξαν τα φθηνά προσωπικά ανταλλάγματα λέγοντας ότι «αυτούς τους ελάχιστους, δεν τους θέλουμε, τους χαρίζουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή