Πτυχία Ανωτάτης Μαυρογιαλουρικής

Πτυχία Ανωτάτης Μαυρογιαλουρικής

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Παγκράτι ζει ο κ. Δημήτρης, επιπλοποιός, σπουδαίος μάστορας. Πάντα πρόθυμος να τρέξει σε σπίτια για κάθε επιδιόρθωση επίπλων. Η επιτυχία του είναι τέτοια που καταφέρνει να συντηρεί το μαγαζί του όχι μόνο από τις επισκευές, αλλά και από παραγγελίες για κατασκευή νέων επίπλων σε μία εποχή που σαρώνουν οι αλυσίδες οικονομικών επίπλων. Οι βιτρίνες του επιπλοποιείου στην οδό Ευφρονίου εντυπωσιάζουν με τις πολυθρόνες που έχει διακοσμήσει ο κ. Δημήτρης με ακριβά υφάσματα σε περίτεχνα σχήματα.

Ο επιπλοποιός έχει έναν βοηθό και μάλλον περιμένει τον γιο του να τελειώσει το λύκειο και κατόπιν να μάθει τη δουλειά του επιπλοποιού, σε κάποια τεχνική σχολή. Βέβαια, ας μη γελιόμαστε, η καλύτερη διδασκαλία ενός χειρωνακτικού επαγγέλματος είναι δίπλα σε έναν έμπειρο επαγγελματία.

Μέχρι πέρυσι, στην Καρδίτσα υπήρχε Τμήμα του ΤΕΙ Θεσσαλίας με αντικείμενο τον Σχεδιασμό και την Τεχνολογία Ξύλου και Επίπλου. Φέτος, το ΤΕΙ Θεσσαλίας απορροφήθηκε από το Πανεπιστήμιο της ίδιας περιφέρειας και πλέον το τεχνολογικό τμήμα στην Καρδίτσα αναβαθμίστηκε σε πανεπιστημιακό, «Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού», όπως ονομάζεται. Μάλιστα, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αποφάσισε να διπλασιάσει τους εισακτέους του, και από 125 θέσεις που δόθηκαν στο τμήμα ΤΕΙ πέρυσι, στο πανεπιστημιακό τμήμα φέτος θα δοθούν 230 θέσεις πρωτοετών! Θα βγάζει επιστήμονες επιπλοποιούς.

Οι επιλογές του κ. Γαβρόγλου να «πανεπιστημιοποιήσει» δεκάδες τμήματα ΤΕΙ είναι καταστροφική καθώς θα στερήσει από την οικονομία και την παραγωγή τεχνίτες. Πουλάει πανεπιστημιακά πτυχία ο κ. Γαβρόγλου, με σαφή μικροκομματική στόχευση. Από την άλλη, είναι ντροπιαστική η απαθής στάση πανεπιστημιακών για τις εκτρωματικές αποφάσεις Γαβρόγλου· εν προκειμένω υπεύθυνη είναι η ηγεσία και οι διδάσκοντες του Παν. Θεσσαλίας, που συναίνεσαν στην Επιστήμη Ξύλου! Κάποιοι θεωρούν ότι οι γονείς και οι υποψήφιοι θα επικροτήσουν τον κ. Γαβρόγλου ελπίζοντας πως το πανεπιστημιακό χαρτί θα βοηθήσει για μια αραχτή θέση στο Δημόσιο. Αλλοι υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα θέλει να αλλάξει σελίδα, βάζοντας τις παλαιοκομματικές, γερασμένες συνταγές στο περιθώριο. Το σίγουρο είναι ότι όλοι αναγνωρίζουν τους Μαυρογιαλούρους της σύγχρονης εποχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή