Απόδραση δύο κρατουμένων από τις φυλακές Αυλώνα

Απόδραση δύο κρατουμένων από τις φυλακές Αυλώνα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας Αλβανός και ένας Σύρος κρατούμενος απέδρασαν το βράδυ της Δευτέρας από τις φυλακές Αυλώνα. Η αναφορά του περιστατικού καταγράφηκε στις 21.40.

Οι δύο κρατούμενοι απέδρασαν από την πλευρά των μαγειρείων των φυλακών και συγκεκριμένα από αφύλακτη σκοπιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό αντελήφθη γυναίκα αστυνομικός που περιπολούσε εξωτερικά της φυλακής και στη θέα του πρώτου δραπέτη πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. Ο δεύτερος κρατούμενος έπεσε προσωρινά στο έδαφος, ωστόσο στη συνέχεια σηκώθηκε και τραυμάτισε την αστυνομικό στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα αμφότεροι να διαφύγουν. Σε εφαρμογή έχει τεθεί από τις αρχές ειδικό σχέδιο για τον εντοπισμό τους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για κακοποιούς που χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι. 

Μάλιστα ο ένας εκ των δύο, 22 ετών, εμπλέκεται στην πρόσφατη δολοφονία 33χρονου κρατουμένου στον Κορυδαλλό, έπειτα από συμπλοκή στο ψυχιατρείο των φυλακών, όπου είχε μεταχθεί. Παράλληλα, φέρεται να είχε ενεργό συμμετοχή στην επονομαζόμενη «μαφία των φυλακών», στην οποία, βάσει των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής, ηγετικό ρόλο είχε ο βαρυποινίτης Κλοντιάν Λεκοτσάι. 

Σε βάρος του 22χρονου είχε ασκηθεί για τη δολοφονία του κρατουμένου δίωξη για ανθρωποκτονία και εν συνεχεία κρίθηκε προφυλακιστέος. Ωστόσο, αντι να σταλεί σε φυλακές κλειστού τύπου, μεταφέρθηκε στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα, προκειμένου να παρακολουθεί μαθήματα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή