Συνελήφθησαν οι δραπέτες των φυλακών Αυλώνα

Συνελήφθησαν οι δραπέτες των φυλακών Αυλώνα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσαν μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες οι δύο αλλοδαποί κρατούμενοι που αργά το βράδυ της Δευτέρας είχαν καταφέρει να αποδράσουν από τις φυλακές Αυλώνα.

Ο ένας από αυτούς, Αλβανός υπήκοος 23 ετών, συνελήφθη λίγο μετά τις 2 μ.μ. στην οδό Μενάνδρου, στην Ομόνοια. Στις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του πήραν μέρος αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ).

Ο δεύτερος, υπήκοος Συρίας 21 ετών, συνελήφθη νωρίς το απόγευμα στον Αυλώνα, σε κοντινή απόσταση από τη φυλακή. Ο πρώτος από τους δραπέτες είχε φυλακιστεί το 2017 για διακίνηση ναρκωτικών. Τον Μάρτιο του 2019 κατηγορήθηκε για τον φόνο ενός Ελληνα κρατουμένου στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού και μολονότι μετά την απολογία του στον ανακριτή κρίθηκε εκ νέου προφυλακιστέος, οδηγήθηκε στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα αντί για κάποια «κλειστή» φυλακή. Ο Σύρος, αντίστοιχα, κρατείτο για παράνομη διακίνηση μεταναστών και είχε καταδικαστεί σε επτά χρόνια κάθειρξη.

Πάντως, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης ενημέρωσε ότι δόθηκε παραγγελία και διενεργείται έλεγχος για να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασαν οι δύο κρατούμενοι.

Παράλληλα, διεξάγεται πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από εισαγγελέα προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή