A. LANGE & SÖHNE Lange 1 Time Zone “25th Anniversary”

A. LANGE & SÖHNE Lange 1 Time Zone “25th Anniversary”

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Lange έχει καταφέρει κάτι εκπληκτικό αυτή τη χρονιά. Κάθε μήνα μας κρατά σε αγωνία μέχρι να ανακαλύψουμε ποιο είναι το επόμενο συλλεκτικό Lange 1. Θυμίζουμε ότι το 2019 είναι επετειακή χρονιά, καθώς η γερμανική ωρολογοποιία γιορτάζει τα 25 χρόνια της πιο εμβληματικής της συλλογής, λανσάροντας κάθε μήνα μέχρι τις 24 Οκτωβρίου (ημέρα που ο Walter Lange και ο Günter Blümlein αναβίωσαν τη μάρκα) από μία συλλεκτική έκδοση 25 κομματιών του Lange 1. Για τον μήνα Μάιο τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η λειτουργία GMT στο A. Lange & Söhne Lange 1 Time Zone ‘25th Anniversary’. Το συγκεκριμένο μοντέλο γεννήθηκε πριν από 14 χρόνια και είναι ένα από τα πιο «αρχοντικά» και πρακτικά ρολόγια με δεύτερη ώρα της σύγχρονης εποχής. Όπως και τα προηγούμενα τέσσερα επετειακά μοντέλα (Lange 1Grand Lange 1 Moon Phase, Little Lange 1 και Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar) το «ταξιδιωτικό» Lange 1 Time Zone “25th Anniversary” είναι μία περιορισμένη έκδοση 25 αντιτύπων στα γνώριμα πλέον χρώματα της συλλεκτικής σειράς: το ασημί και το γαλάζιο.

A. LANGE & SÖHNE Lange 1 Time Zone “25th Anniversary”-1

Η κάσα του σε διάμετρο 41,9 χιλιοστά είναι από λευκό χρυσό 18Κ και περικλείει ένα ασημί καντράν, στο οποίο όλα τα στοιχεία του, οι δείκτες, οι ενδείξεις, οι αριθμοί, τα λογότυπα, ακόμη και η μεγάλη ημερομηνία, είναι σε ένα ωραίο βαθύ γαλάζιο χρώμα. Επειδή ο σχεδιασμός του έγινε με γνώμονα τους ανθρώπους που ταξιδεύουν συχνά, το Lange 1 Time Zone προσφέρει μια εξαιρετικά ευανάγνωστη ένδειξη δεύτερης ώρας σε συνδυασμό με έναν εξωτερικό δακτύλιο στο καντράν, με τα ονόματα πόλεων που αντιστοιχούν στις βασικές χρονικές ζώνες του πλανήτη, κάτι που απλοποιεί τη ρύθμιση της δεύτερης ώρας.

A. LANGE & SÖHNE Lange 1 Time Zone “25th Anniversary”-2

Το μεγάλο παράκεντρο υποκαντράν με τους ευμεγέθεις λατινικούς αριθμούς δείχνει την home time ενώ το μικρότερο υποκανράν δείχνει την ώρα σε μία δεύτερη χρονική ζώνη. Η ρύθμιση γίνεται εύκολα μέσω του μπουτόν στο 8. Πιέζοντάς το, ο δίσκος των 24 πόλεων περιστρέφεται δεξιόστροφα μέχρις ότου το χρυσό βελάκι στο 5 να δείξει το όνομα της πόλης που αντιστοιχεί στη δεύτερη χρονική ζώνη. Χάρη σε έναν μηχανισμό συγχρονισμού, είναι δυνατόν η χρονική ζώνη του μικρού υποκαντράν να αλλάξει θέση με τη ώρα του μεγάλου υποκαντράν. Αυτό είναι ένα μοναδικό πλεονέκτημα που προσφέρει το συγκεκριμένο ρολόι, το οποίο είναι εξαιρετικά χρήσιμο όταν το ταξίδι διαρκεί αρκετές ημέρες και η δεύτερη ώρα (τοπική) μετατρέπεται σε home time.

A. LANGE & SÖHNE Lange 1 Time Zone “25th Anniversary”-3

Όλα αυτά τα θαυμαστά οφείλονται στον κουρδιστό μηχανισμό L031.1, ο οποίος λειτουργεί με συχνότητα 3 Hz (21.600 ταλαντώσεις/ώρα) και διαθέτει δύο βαρέλια που του εξασφαλίζουν ενεργειακή αυτονομία για τρεις ολόκληρες ημέρες. Από το κρύσταλλο ζαφειριού στο πίσω μέρος της κάσας μπορεί κανείς να θαυμάσει την χαρακτηριστική πλάκα τριών τετάρτων, η οποία είναι διακοσμημένη σε μοτίβο Côtes de Genève και τον έξοχα φινιρισμένο μηχανισμό, με δύο εντυπωσιακές σκαλιστές γέφυρες με διακοσμήσεις σε μπλε χρώμα και χαραγμένο τον επετειακό αριθμό 25.

A. LANGE & SÖHNE Lange 1 Time Zone “25th Anniversary”-4

Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της επετειακής σειράς, το Lange 1 Time Zone “25th Anniversary” εφαρμόζει στον καρπό με ένα λουράκι από μπλε δέρμα αλιγάτορα. Όσο για την τιμή του, είναι ανάλογη της σπανιότητας και της πολυπλοκότητάς του. Υπολογίστε τουλάχιστον 50.000 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την A. Lange & Söhne εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή