Γήπεδο ΑΕΚ: Στέγαστρο-πρόκληση για τη μηχανική

Γήπεδο ΑΕΚ: Στέγαστρο-πρόκληση για τη μηχανική

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ εισέρχεται στην πιο εντυπωσιακή φάση των εργασιών, καθώς στο επόμενο διάστημα θα τοποθετηθεί το γιγαντιαίο στέγαστρο που θα καλύπτει το σύνολο των κερκίδων του γηπέδου. Αν και στο αρχικό σχέδιο προβλεπόταν πως το στέγαστρο θα έχει κίτρινο χρώμα, οι μηχανικοί της εταιρείας και οι άνθρωποι της ΑΕΚ κατέληξαν πως είναι προτιμότερο να έχει άσπρο, καθώς με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη δυνατή ανθεκτικότητα από τον ήλιο και τον χρόνο. Σε σχέση με άλλα στέγαστρα γηπέδων, το εντυπωσιακό στην περίπτωση αυτού της ΑΕΚ, είναι πως η κατασκευή θα είναι κρεμαστή από τους 4 τσιμεντένιους πυλώνες που βρίσκονται στις γωνίες του οικοπέδου. Οι μηχανικοί της ιταλικής εταιρείας ανέφεραν πως η συγκεκριμένη στηρικτική προσέγγιση είναι μοναδική σε γήπεδο, συνεπώς και από μηχανικής άποψης υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ως προς το χρονοδιάγραμμα, η τοποθέτησή του θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι και μέχρι τον Σεπτέμβριο το μισό στέγαστρο θα έχει κατασκευαστεί, ενώ τον Δεκέμβριο του 2019 αναμένεται να έχει παραδοθεί.

Ως προς τον «σκελετό» της κατασκευής, δηλαδή τις κερκίδες, η μορφή του γηπέδου είναι πλέον εμφανέστατη στο μεγαλύτερο κομμάτι. Προσφάτως ξεκίνησαν και οι πρώτες εργασίες στο δεύτερο πέταλο, που βρίσκεται στην πλευρά της παλιάς «Σκεπαστής» εξέδρας, εκεί δηλαδή που θα γίνουν οι ταυτόχρονες εργασίες της υπογειοποίησης. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν τα έργα της περιμετρικά του γηπέδου, χρειάζονται περίπου 14 μήνες μέχρι να ολοκληρωθούν, ενώ η υπογειοποίηση με το γήπεδο είναι έργα αλληλένδετα, καθώς η πρόσβαση των αυτοκινήτων και οι αποστολές των ομάδων θα φθάνουν στο «Αγιά Σοφιά» από τον καινούργιο δρόμο που θα δημιουργηθεί.

Από τη στιγμή της ολοκλήρωσης του «σκελετού» του γηπέδου, θα ξεκινήσει σειρά εργασιών στο εσωτερικό του, με τοποθέτηση των υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων στην έναρξη της τελικής ευθείας των εργασιών. Η ΑΕΚ αναμένεται να αγωνιστεί στο γήπεδο της μέσα στη σεζόν 2020-2021, χωρίς να είναι 100% σίγουρο αν θα μπορέσει να ξεκινήσει τη συγκεκριμένη σεζόν μέσα σε αυτό. Η χωρητικότητά του θα είναι μεταξύ 31.000 και 33.000 θεατών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή