Δεύτερο βήμα για πολιτική ανατροπή

Δεύτερο βήμα για πολιτική ανατροπή

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεύτερο «μεγάλο βήμα» για την πολιτική αλλαγή, πριν από το οριστικό βήμα της 7ης Ιουλίου, χαρακτηρίζει τον αυριανό β΄ γύρο των περιφερειακών εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως διεμήνυσε χθες από την Πελοπόννησο, όπου η Ν.Δ. επιδιώκει να κερδίσει το στοίχημα της Περιφέρειας, και το βράδυ της Κυριακής να έχει ξεπεράσει τον πήχυ των οκτώ περιφερειών που είναι ήδη «γαλάζιες», καθώς και να έχει πετύχει καθαρή νίκη στην Αθήνα, στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό, προκειμένου να εδραιωθεί η εικόνα πολιτικής κυριαρχίας της Ν.Δ. και μάλιστα λίγο πριν από την προκήρυξη εθνικών εκλογών, καθώς ο πρόεδρος της Ν.Δ. έδωσε εξαρχής πολιτικό χαρακτήρα στη μάχη των περιφερειών. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να βρεθεί χθες στην Πελοπόννησο (Κόρινθος, Τρίπολη, Αστρος) και να στηρίξει με αυτό τον τρόπο τον Παναγιώτη Νίκα που έχει περάσει στον β΄ γύρο με μικρή διαφορά έναντι του Πέτρου Τατούλη. «Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα, για να είναι ο επόμενος περιφερειάρχης», είπε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε: «Γνωρίζω τον Παναγιώτη πολλά χρόνια. Είναι ένας άξιος αυτοδιοικητικός, ένας άνθρωπος που άλλαξε την όψη της Καλαμάτας, έχει φιλόδοξα σχέδια για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και μπορεί να γνωρίζει ότι την επόμενη μέρα –εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός στις 7 Ιουλίου– θα έχει έναν σύμμαχο στο Μέγαρο Μαξίμου, που θα στηρίξει ενεργά τις προοπτικές της Πελοποννήσου». Ο κ. Μητσοτάκης εξακολουθεί να διατηρεί χαμηλούς τόνους και να εκπέμπει το μήνυμα ότι χρειάζεται δουλειά ακόμα, ενώ επιμένει στο θετικό αφήγημα και στον ενωτικό λόγο. «Θέλω να ενώσω τους Ελληνες. Εφόσον με εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, όχι μόνο αυτών που μας ψήφισαν», σημείωσε χθες, ενώ επανέλαβε το επιχείρημά του ότι η ισχυρή Κεντροδεξιά είναι το αντίδοτο στην απήχηση των ακραίων δυνάμεων, υπογραμμίζοντας ότι «ένας μετριοπαθής, πατριωτικός λόγος θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άμβλυνση των άκρων».

Tα πρώτα ονόματα υποψήφιων βουλευτών μετά την προκήρυξη εθνικών εκλογών ανακοίνωσε η Πειραιώς, δίνοντας στίγμα διεύρυνσης, καθώς τα οκτώ πρόσωπα που ανακοινώθηκαν έχουν διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες και διακριτή επαγγελματική δράση. Ανάμεσα σε αυτά, η καθηγήτρια του ΕΜΠ Τόνια Μοροπούλου, οι δημοσιογράφοι Μπάμπης Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο Τάκης Φύσσας της «χρυσής» εθνικής ομάδας του 2004, ο αρχιτέκτονας Αντώνης Γιαννικουρής με μεγάλη εμπειρία στη διοίκηση επιχειρήσεων, η οικονομολόγος Χριστίνα Τσιλιγγίρη που έχει εξειδίκευση στην οργάνωση αθλητικών επιχειρήσεων και έχει ασχοληθεί ενεργά με τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό και η έμπειρη στη δημόσια διοίκηση Ρένα Βασιλάκη. Η κ. Μοροπούλου και ο κ. Γιαννικουρής θα είναι υποψήφιοι στα Δωδεκάνησα, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και η Ρένα Βασιλάκη θα κατέλθουν στον νότιο τομέα της Β΄ Αθηνών, ο Κ. Μπογδάνος στην Α΄ Αθηνών, ο Δημ. Μαρκόπουλος και η Χριστίνα Τσιλιγγίρη στη Β΄ Πειραιά, ενώ ο Τάκης Φύσσας στον ανατολικό τομέα της Περιφέρειας Αττικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή