Eξαιρετικές επιδόσεις στο μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας

Eξαιρετικές επιδόσεις στο μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δικαστική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ θα παραπέμψει το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας την καταγγελία του Εμμανουήλ Καραλή κατά του Δημήτρη Κυτέα. Ο πρωταθλητής, χθες, πήρε μέρος στο διεθνές μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας, αλλά έμεινε μακριά από τις συνηθισμένες επιδόσεις του σαφώς επηρεασμένος από την υπόθεση. Η καταγγελία του νεαρού επικοντιστή αφορά ρατσιστική συμπεριφορά. Στο πλευρό του έχουν βρεθεί κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριές μας.

Στο διεθνές μίτινγκ αλμάτων που διεξήχθη στην Καλλιθέα ο Εμμανουήλ Καραλής είχε δύο άκυρα άλματα στα 5,35 και ένα στα 5,45. Πρώτευσε ο Γάλλος Τιμπότ Κολέ με 5,61.

Ο Αντώνης Μέρλος με άλμα στα 2,18 εξασφάλισε την πρόκριση για το ευρωπαϊκό -23 ετών (11-14/7, Γκέβλε). Στο μήκος ξεχώρισε η Βούλα Παπαχρήστου με 6,48. Δεύτερη ήρθε η Λίλη Αλεξούλε με 6,38. Την τριάδα «έκλεισε» η Ελένη Κουτσαλιάρη (6,20).

Σε άριστη κατάσταση έδειξε ότι βρίσκεται η Τατιάνα Γκούσιν. Η πρωταθλήτρια πέρασε πάνω από το 1,88 μ., βελτιώνοντας το φετινό της ρεκόρ, και είχε καλές προσπάθειες στο 1,90 μ, αλλά έμεινε 2η. Ο επόμενος αγώνας της θα είναι την προσεχή Τετάρτη (12/5) στη Φιλοθέη. Νικήτρια ήταν η Αννα Σίμιτς με 1,90 μ. και τρίτη η Παναγιώτα Δόση με 1,82 μ.

Θετικά δείγματα έδειξε η Ελένη Πόλακ, που βελτίωσε το εφετινό της ρεκόρ. Ανέβηκε πάνω από τα 4,41 στο επί κοντώ και δοκίμασε να υπερβεί τα 4,51 αλλά δεν τα κατάφερε. Στις 8 Ιουνίου θα αγωνιστεί στο Σόποτ.

Σταθερά ανοδικές είναι οι επιδόσεις της Σπυριδούλας Καρύδη. Η 18χρονη πρώτευσε στο τριπλούν (13,61), και βρίσκεται πολύ κοντά για να… οικειοποιηθεί το πανελλήνιο ρεκόρ -20 ετών, το οποίο είναι 13,86 και το έχει πετύχει η Βούλα Παπαχρήστου το 2008. «Δουλεύουμε μεθοδικά με στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα -20 ετών. Θα αγωνιστώ στο τριπλούν, στο οποίο θα διεκδικήσω τη διάκριση», δήλωσε η αθλήτρια.

Στο μήκος των ανδρών νίκησε ο Μιχάλης Μερτζανίδης με 7,78 μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή