Νέα προϊστορική «ζωγραφιά» ανακαλύφθηκε στη Γαλλία (φωτογραφίες)

Νέα προϊστορική «ζωγραφιά» ανακαλύφθηκε στη Γαλλία (φωτογραφίες)

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια πέτρα που πιστεύεται ότι είναι περίπου 12.000 ετών και έχει επάνω της χαραγμένα ένα άλογο και άλλα ζώα, ανακάλυψαν οι επιστήμονες σε μία « αρχαία περιοχή κυνηγιού» βόρεια του Μπορντώ στη Γαλλία.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Αρχαιολογικών Ερευνών (Inrap), η παλαιολιθική πέτρα από ψαμμίτη έχει χαραγμένα σχέδια και στις δύο πλευρές της και έχει μήκος περίπου 25 εκατοστά, πλάτος 18 εκατοστά και πάχος 3 εκατοστά. 

«Τα σχέδια συνδυάζουν γεωμετρικά και εικονιστικά μοτίβα», με πιο ξεκάθαρο ένα ακέφαλο άλογο, το οποίο καλύπτει τουλάχιστον το ήμισυ της επιφάνειας της πέτρας στη μία πλευρά.

Νέα προϊστορική «ζωγραφιά» ανακαλύφθηκε στη Γαλλία (φωτογραφίες)-1

«Τα πόδια και οι οπλές είναι πολύ ρεαλιστικές», ανέφερε το Ινστιτούτο προσθέτοντας πως «δύο άλλα ζώα, μικρότερα, είναι επίσης ελαφρώς εγχάρακτα».

Νέα προϊστορική «ζωγραφιά» ανακαλύφθηκε στη Γαλλία (φωτογραφίες)-2

Τα άλλα ζώα που απεικονίζονται χαραγμένα στην πέτρα είναι ελαφρώς μικρότερα και θα μπορούσαν να είναι ένα άλλο άλογο και ένα ελάφι – το οποίο έχει ένα ξεχωριστό σχήμα στις οπλές του, σύμφωνα με το Inrap. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή