Ευρωπαϊκές διακρίσεις για την Αθήνα μέσω του This is Athens

Ευρωπαϊκές διακρίσεις για την Αθήνα μέσω του This is Athens

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την δεύτερη θέση (ασημένιο βραβείο) στον διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων και Περιφερειών για την Κοινωνική Οικονομία «REVES – European Network of Cities and Regions for the Social Economy», κέρδισε το This is Athens-Polis, ένα πρόγραμμα αστικής αναζωογόνησης που απευθύνεται σε όλους τους ενεργούς πολίτες της Αθήνας.

Περιλαμβάνει τη δράση «Παρεμβάσεις στην πόλη», που χρηματοδοτεί την υλοποίηση προτάσεων των πολιτών για μικρής κλίμακας παρεμβάσεις στα κτίρια, στους δρόμους και στις γειτονιές της Αθήνας, καθώς και τη δράση «Κατάστημα στο Κέντρο», που προβλέπει την αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας, με στόχο να δώσει πνοή σε υποβαθμισμένες περιοχές.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στα έργα του This is Athens & Partners – της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που ενεργοποίησε ο δήμος Αθηναίων – με στόχο την ανάπτυξη της Αθήνας ως προορισμού.

Ευρωπαϊκές διακρίσεις για την Αθήνα μέσω του This is Athens-1

Φωτογραφία από τη βράβευση του προγράμματος This is Athens-Polis στις Βρυξέλλες στα REVES.

Στόχος των ευρωπαϊκών βραβείων Reves είναι να αναδειχθούν πρωτοβουλίες που βασίζονται την ενδυνάμωση των πολιτών και την αλληλεγγύη, με τα κριτήρια να βασίζονται στη δυνατότητα ανάπτυξης και διάχυσης τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ευρωπαϊκές πόλεις του Δικτύου, κυρίως από την Ιταλία και την Πορτογαλία, έδειξαν σημαντικό ενδιαφέρον για την εφαρμογή του μοντέλου του This is Athens-Polis στους δήμους τους ως καλή πρακτική.

Ευρωπαϊκές διακρίσεις για την Αθήνα μέσω του This is Athens-2

Μία από τις δράσεις του προγράμματος σε ταράτσα της Αθήνας.

Η Αθήνα εκλέγεται στο European Cities Marketing

Την ίδια ώρα, η Αθήνα μέσω του This is Athens κέρδιζε μία ακόμη σημαντική διάκριση στη Λουμπλιάνα, κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης του ECM – European Cities Marketing, που διεξήχθη αυτές τις μέρες. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΤΑ (Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών) Αλέξης Γαληνός εξελέγη στο νέο διοικητικό συμβούλιο αυτού του σημαντικού ευρωπαϊκού δικτύου πόλεων, εξέλιξη που δίνει τη δυνατότητα στην ελληνική πρωτεύουσα  να συμβάλλει με τη συμμετοχή της στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής τουριστικής πολιτικής.

Ευρωπαϊκές διακρίσεις για την Αθήνα μέσω του This is Athens-3

Ανοιχτά Καταστήματα στη Στοά Εμπόρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή