Στη Δραπετσώνα σήμερα ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Στη Δραπετσώνα σήμερα ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

3' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Δραπετσώνα θα μιλήσει απόψε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του κόμματος. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 20.30, στον Πολυχώρο Λιπασμάτων.

Σε χθεσινή του συνέντευξη στο Star,  ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι το δίλημμα των εκλογών είναι η επόμενη ημέρα της χώρας, ενώ κατηγόρησε τον πολιτικό του αντίπαλο Κυριάκο Μητσοτάκη ότι κινδυνολογεί σε σχέση με το πιθανό αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Ερωτηθείς σχετικά, ο πρωθυπουργός απάντησε στην δήλωση Μητσοτάκη ότι αν δεν πάρει ισχυρή εντολή υπάρχει κίνδυνος να πάμε σε επαναληπτικές εκλογές το Δεκαπενταύγουστο με απλή αναλογική: «Το μόνο που δεν είπε ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι θα μας επισκεφθούν και εξωγήινοι αν δεν πάρει ισχυρή εντολή. Νομίζω ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση υπάρχει ένα δίλημμα. Αν θα συνεχίσουμε την πορεία προς τα μπροστά όλοι μαζί, ή αν θα γυρίσουμε πίσω στα χρόνια που ζήσαμε πρόσφατα σχετικά, πριν από πέντε χρόνια της διακυβέρνησης του κ. Σαμαρά με τον κ. Μητσοτάκη κορυφαίο υπουργό, όπου η κοινωνία θα είναι πάλι σε μια μεγάλη αβεβαιότητα και ο καθένας θα είναι μόνος του να τα βγάζει πέρα».

Με αφορμή το tweet του για την επέτειο του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφή Γεννηματά, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το κόμμα «κακέκτυπο δημοκρατικής Παράταξης που να λέει ότι θέλει να ξαναστηθεί η διακυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη». 

«Διότι αυτό λέει η κ.  Γεννηματά και δεν μπορεί να υπάρχει μια επιλογή, πολιτική επιλογή ψήφου ή στήριξης ή ανοχής, σε μια Παράταξη και σε έναν αρχηγό, ο οποίος είναι από αυτό το συγκεκριμένο τζάκι της οικογένειας Μητσοτάκη, που έχει εν πάση περιπτώσει τη δική του πολιτική διαδρομή, αλλά και τις δικές του ευθύνες για την πορεία της χώρας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ενώ τόνισε ότι απευθύνεται «στην ψυχή των ψηφοφόρων, του απλού κόσμου του ΠΑΣΟΚ που μεγάλωσε και έζησε με τη μνήμη για το τι σημαίνει αυτή η Δεξιά που θέλει να ξανακυβερνήσει και αναρωτιέμαι αν θα κάνει τη χάρη στην κα Γεννηματά να δει ένα Κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να γίνεται το υποστύλωμα αυτής της Δεξιάς». 

Την ίδια ώρα μίλησε και για τον προσδιορισμό του ΣΥΡΙΖΑ στον πολιτικό χάρτη: «Δεν είναι ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 με τον ΣΥΡΙΖΑ του 2012, δεν είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ του 2019 με το ΣΥΡΙΖΑ του 2015. Στη ζωή όταν δεν αλλάζεις, γίνεσαι μνημείο του εαυτού σου. Εμείς θέλουμε να αλλάζουμε πηγαίνοντας προς τα μπρος και φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε τη ραχοκοκαλιά της μεγάλης και πλειοψηφικής πιστεύω δημοκρατικής και προοδευτικής Παράταξης του τόπου. Αυτή είναι η φιλοδοξία μας».

Προανήγγειλε δε ότι στις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει σε εκλογική συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους «διότι πιστεύουμε ότι το μέλλον της Αριστεράς στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, είναι η συμπόρευση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς με την Αριστερή Σοσιαλδημοκρατία και με την Πράσινη Αριστερά»

Βολές σε Βαρουφάκη

Για αλαζονεία και έπαρση κατηγόρησε μεταξύ άλλων τον Γιάνη Βαρουφάκη ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι «αυτό που με έχει εκπλήξει είναι το συστημικό πουσάρισμα που γίνεται στον κ. Βαρουφάκη (…) Ο Βαρουφάκης είναι παντού. Και γιατί είναι παντού ο Βαρουφάκης; Λοιπόν γιατί γίνεται αυτό; Ας καταλάβει ο κόσμος που μας ακούει. Αυτό γίνεται διότι ο Βαρουφάκης αυτή τη στιγμή είναι ένα όχημα, που μπορεί να ανακόψει την πολιτική ανατροπή, δηλαδή τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές». 

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις 

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά και στους κινδύνους των ημερών από την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, ο κ. Τσίπρα τόνισε ότι «ορθώς ο κ. Αποστολάκης είπε ότι εάν υπάρξει κάποιο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, το οποίο εμείς δουλεύουμε για να αποφευχθεί – και δεν αισθάνομαι αυτή τη στιγμή ότι υπάρχει τέτοια πιθανότητα μπροστά μας, θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής και καθησυχαστικός απέναντι στον ελληνικό λαό και θα εξηγήσω αν θέλετε και το γιατί- αλλά είπε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δουλεύουν και έτσι θα έπρεπε να κάνουν, έχοντας μπροστά τους το δυσμενέστερο δυνατό σενάριο, δηλαδή ότι θα είμαστε εμείς αυτοί που θα κληθούμε -εννοώ οι Ένοπλες Δυνάμεις μας- να αποτρέψουμε την παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας». 

Εκτίμησε δε ότι «η Τουρκία σήμερα κάνει σπασμωδικές κινήσεις και αυτές οι κινήσεις που κάνει η Τουρκία δεν είναι ένδειξη ισχύος. Είναι ένδειξη της αδυναμίας της. Ο Ερντογάν μετά από πάρα πολλά χρόνια αδιαφιλονίκητης, αδιαμφισβήτητης ηγετικής παρουσίας στην Τουρκία απειλείται εσωτερικά». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή